Đoković ostao bez trofeja u Rimu

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 21.Maj.2012, 17:16   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Đoković ostao bez trofeja u Rimu

RIM -

Srpski teniser Novak Đoković nije uspeo da odbrani trofej na turniru u Rimu osvojen prošle godine, pošto je danas u finalu poražen od Španca Rafaela Nadala sa 2:0 u setovima (7:5, 6:3).

Španac se ovom pobedom vratio na drugo mesto svetske rang liste tenisera, pošto je prestigao Švajcarca Rodžera Federera, dok je Đoković uprkos porazu ostao na vodećoj poziciji.

Prvi brejk u duelu prošlogodišnjih finalista napravio je Nadal u petom gemu, kada je >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << poveo sa 3:2. Đoković je uzvratio već u sledećem gemu, pošto je oduzeo servis Špancu i izjednačio.

Novu šansu za brejk srpski teniser imao je u desetom gemu, pri vođstvu sa 5:4 i 40:30. Sudija je, međutim, odlučio da ponovi poen na servis Nadala, pošto je pokazao da je aut, a ispostavilo se da je loptica zakačila liniju.

Đokoviću je posle toga pala koncentracija, što je Nadal iskoristio i poveo sa 1:0 u setovima.

Španac je dobio i prva dva gema drugog seta, iako je Đoković u drugom imao četiri brejk lopte.

Vodeći teniser na svetskoj rang listi uspeo je potom na svoj servis da smanji na 1:2 i prekine seriju od pet izgubljenih gemova.

U četvrtom gemu Đoković je opet imao nekoliko prilika za brejk, ali je Španac sačuvao svoj servis i poveo sa 3:1.

Posle toga Nadal je kontrolisao igru i meč priveo kraju.

Španskom teniseru ovo je šesta titula na turniru u Rimu.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Nadal bolji od Noleta u Rimu

Izvor: medio.rs, 21.Maj.2012

Novak Đoković poražen je u finalu Mastersa u Rimu od Rafaela Nadala u dva seta – 7:5, 6:4.

Nastavak na medio.rs...

Đoković: Rafa, na Rolan Garosu biće drugačija priča

Izvor: Sportal.rs, 21.Maj.2012

Prvi reket sveta Novak Đoković nije uspeo da odbrani krunu na Mastersu u Rimu. Rafael Nadal je slavio rezultatom 2:0 (7:5, 6:3), a srpski teniser i te kako je svestan gde je grešio.

Nastavak na Sportal.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.