Izvor: Blic, 01.Sep.2005, 12:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Đoković na nogama za Ančića

Đoković na nogama za Ančića

Novak Đoković i Francuz Gael Monfis odigrali su jedan od najneizvesnijih mečeva prvog kola US opena. Posle četiri sata i pet minuta atomskog tenisa slavio je naš prvi reket sa 7:5, 4:6, 7:6, 0:6, 7:5, tako da će Đoković danas u drugoj rundi igrati sa Splićaninom Mariom Ančićem.

- Dobro poznajem Marija i verujem da mogu da ga pobedim - kratko je rekao naš najbolji teniser.

Đoković je zbog velike vlage u Njujorku >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << imao dosta problema da završi meč prve runde. Dva puta je odlazio u toalet (prvi i treći set), a u četvrtom setu sudija je pozvao doktora koji je pregledao Novakovo rame. Najveća drama za našeg 18-godišnjeg tenisera dogodila se u petom setu pri 4:3 u gemovima za Monfisa kada je Đoković od umora i gubitka vazduha pao na terenu. Posle 15 minuta pauze uspeo je da se oporavi i pobedi 7:5.

- Vlaga je bila nepodnošljiva. Osetio sam grčeve u stomaku i ostao sam bez vazduha. Nisam znao šta mi se događa - priznao je Đoković.

Monfis je posle meča optužio našeg tenisera da je namerno koristio pauze.

- Stvarno ne znam da li je glumio? Međutim, česti prekidi su koristili samo Đokoviću. Meni su odmogli - izjavio je Monfis.

Novaka smo pokušali da pronađemo u Njujorku, ali se na telefon javio njegov otac Srđan.

- Novak se sada dobro oseća. Legao je odmah posle meča i još spava. Dan je bio pretežak. Kao da se nebo spustilo, a vlaga je bila 100 odsto. Igrao je punim ritmom četiri sata i normalno je da se istrošio.

Francuz smatra da je Novak odglumio bolove?

- Ko gubi, ima pravo da se ljuti. Ne bih nikome poželeo da je juče bio na mestu moga sina - dodao je Srđan Đoković.

Problem sa velikom vlagom, koja je posledica tajfuna 'Katrin', imao je i Mario Ančić.

- Bilo mi je muka i ne pamtim da sam ikada igrao u težim uslovima. Novak igra brzo, agresivan je i dobro vraća servise- izjavio je Aničić, koji je u prvom kolu bio bolji od Jung Taik Lia (6:2, 6:1, 7:5). A. Pijevac

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.