Đoković izgubio na startu turnira u Brizbejnu

Izvor: Blic, Beta, 06.Jan.2009, 09:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Đoković izgubio na startu turnira u Brizbejnu

Najbolji srpski teniser Novak Đoković izgubio je jutros od Letonca Ernestsa Gulbisa na početku turnira u Brizbejnu sa 2:0 (6:4, 6:4). Srpsko-britanski dubl - Dušan Vemić i Džejmi Marej - plasirao se u drugo kolo, pošto je savladao austrijsku kombinaciju Julijan Noul - Jirgen Melcer.



Đoković zauzima treće mesto na ATP listi najboljih tenisera sveta. U karijeri je osvojio 11 turnira. Ernests Gulbis nalazi se na 53. mestu ATP liste i nikad nije osvojio neki ATP >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << turnir.

Gulbis je prvi set dobio sa 6:4, u drugom je takođe počeo agresivno. Načinio je brejk na servis Novaka, ali je srpski teniser uzvratio istom merom u drugom gemu. Ipak, Letonac je ponovo "oduzeo" servis Đokoviću u trećem gemu i poveo sa 2:1.

Naš igrač bio je uporan i osvojio je dva gema za redom i primorao Gulbisa da juri rezultat. Međutim, finiš drugog seta bolje je odigrao protivnik. Iskoristio je brejk šansu i bio je siguran na svoj servis, što mu je donelo pobedu od 6:4.

Novak Đoković zauzima treće mesto na ATP listi najboljih tenisera sveta. U karijeri je osvojio 11 turnira. Prošlu sezonu završio je pobedom u finalu Mastersa u Šangaju.

Đoković: Nije kraj sveta

"Ne paničim, Australijan open je moj najveći cilj za ovaj deo godine", rekao je Đoković nakon poraza od Gulbisa, prenosi Kanadian pres.

"Nija kraj sveta, to je tek prvi meč, tako da neću biti pesimističan", dodao je prvi muški srpski reket.

Pobednik iz jutrošnjeg meča bio je zadovoljan: "Mislim da je ovo jedna od mojih najboljih pobeda, ali to svakako nije bio moj najbolji meč", rekao je Gulbis.

Đoković se kritično osvrnuo na svoju igru: "Nisam igrao dobro, servirao sam zaista, zaista loše i nisam mogao da uđem u ritam. Gulbis je mlad i talentovan, nema šta da izgubi i iskoristio je svoje šanse", rekao je Novak.

On je dodao da će iskoristiti naredni period da se dobro pripremi za Australijan open koji počinje 19. januara u Melburnu.

"Posmatrajmo stvari pozitivno, tek je početak godine i najveći trunir je pred nama", poručio je Đoković.

Đoković prihvatio vajld kartu za turnir u Sidneju

Đoković je danas potvrdio da je prihvatio "vajld kartu" koju su mu ponudili organizatori turnira u Sidneju.

Turnir u Sidneju počinje 12. januara, igra se na tvrdoj podlozi a nagradni fond je 484,750 dolara.

Vemić i Merej u drugom kolu

Srpski teniser Dušan Vemić plasirao se u drugo kolo ATP turnira u Brizbejnu u konkurenciji dublova, pošto je danas u paru sa Britancem Džejmijem Marejem savladao austrijsku kombinaciju Julijan Noul - Jirgen Melcer sa 6:7 (14:16), 6:2, 10:4. U nastavku turnira srpsko-britanski par se sastaje sa američko-slovačkim tandemom Trevis Perot - Filiš Polašek, koji je bio uspešniji od drugih nosilaca Brazilaca Marsela Mela i Andrea Saa - 3:6, 6:2, 10:1.

Nastavak na Blic...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

BRIZBEJN: Đoković ispao

Izvor: Mondo, 06.Jan.2009

Novak Đoković je poražen već na startu turnira u Brizbejnu. Bolji od njega, posle sat i po igre, bio je Letonac Ernests Gulbis – 6:4, 6:4.

Nastavak na Mondo...

Poraz Đokovića u prvom kolu turnira u Brizbejnu

Izvor: TV Avala, 06.Jan.2009

Srpski teniser Novak Đoković izgubio je u prvom kolu turnira u Brizbejnu, na kome je bio prvi nosilac, od Letonca Ernestsa Gublisa sa 2:0, po setovima 6:4, 6:4.

Nastavak na TV Avala...

Đoković učesnik turnira u Sidneju

Izvor: Kurir, 06.Jan.2009

SIDNEJ, 6. januara (Tanjug) - Najbolji srpski teniser Novak Đoković prihvatio je danas poziv organizatora ATP turnira u Sidneju, u cilju što kvalitetnijih priprema za odbranu titule na prvom godišnjem gren slem turniru - Otvorenom prvenstvu Australije u Melburnu. Turnir koji startuje 11. januara...

Nastavak na Kurir...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.