Đoković ispao posle nove drame

Izvor: B92, 05.Sep.2005, 12:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Đoković ispao posle nove drame



SCG od nedelje uveče nema više predstavnika na teniskom Otvorenom prvenstvu SAD, u pojedinačnoj konkurenciji.

Najbolje rangirani teniser SCG Novak Đoković poražen je od 48. igrača na svetu, Španca Fernanda Verdaska, rezultatom 3:2, po setovima 6:1, 4:6, 6:7 (2-7), 6:4, 6:4.

Još jednom Đoković je pokazao ogroman potencijal, ali ovoga puta to nije bilo dovoljno za pobedu nad odličnim španskim teniserom.

Početak meča nije previše obećavao, >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << pošto je Verdasko posle 1:1 osvojio sve preostale gemove prvog seta. Usledio je potpuni preokret - Đoković je bolje servirao, a u sledeća dva seta dozvolio je protivniku samo jedan brejk.

U drugom setu odlučio je deveti gem, kada je mladi Beograđanin oduzeo servis protivniku i sačuvao tu prednost, a u trećem setu odlučio je taj-brejk, koji je ubedljivo pripao našem teniseru.

Verdasko se još jednom vraća, dok naš teniser gubi koncentraciju, svakako zbog umora prouzrokovanog nizom dugih mečeva. U četvrtom setu presudio je brejk u sedmom gemu, a u odlučujućem Verdasko je poveo 5:1. Ni tada se Đoković ne predaje, osvaja tri uzastopna gema, ali en uspeva da načini još jedan čudesni preokret.

Loš dan za srpski tenis zaokružen je porazom u ženskom dublu - Jelena Janković i Slovenka Tina Križan predale su meč Ruskinji Nadji Petrovoj i Amerikanki Megan Šonesi već posle prvog gema, zbog povrede naše igračice zarađene u subotu.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.