Đoković igra za Bronzu

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 05.Avg.2012, 05:15   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Đoković igra za Bronzu

LONDON -

Najbolji srpski teniser Novak Đoković pokušaće danas u meču protiv Argentinca Huana Martina del Potra da odbrani bronzanu medalju osvojenu na Olimpijskim igrama u Pekingu.

Đoković je pre četiri godine u Pekingu u polufinalu izgubio od Španca Rafaela Nadala, a onda je u meču za treće mesto savladao Amerikanca Džejmsa Blejka i osvojio svoju prvu olimpijsku medalju.
>> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine <<
Đoković je posle polufinalnog meča sa Endijem Marejem rekao da mu iskustvo iz Pekinga može dosta pomoći da se što bolje pripremi za meč protiv Del Potra, debitanta na olimpijskom turniru.

"Saznanje da imamo šansu da osvojimo olimpijsku medalju motivisaće nas da pružimo maksimum i pobedimo", rekao je Đoković.

Đoković i del Potro će meč za bronzu igrati na terenu broj jedan od 13 časova, dok će se na Centralnom terenu kompleksa u Vimbldonu za zlato boriti Švajcarac Rodžer Federer i Marej.

U reprizi vimbldonskog finala, Federer će pokušati da pobedi i osvoji prvu olimpijsku medalju u karijeri, dok će Marej pokušati da se osveti i pred domaćom publikom osvoji olimpijsko zlato.

Na olimpijsko strelište u 10 sati izlaze Damir Mikec i Andrija Zlatić, koji će u disciplini malokalibarski pištolj 50 metara pokušati da izbore finale.

Zlatić je već bio učesnik finala u disciplini vazdušni pištolj 10 metara, prvog dana takmičanja, kada je osvojio bronzanu medalju.

Odbojkašice Srbije, koje su doživele sva četiri poraza na turniru od Kine, Južne Koreje, Turske i SAD, imaće priliku da od 23 časa poprave utisak protiv Brazilki.

Trećeg dana atletskog takmičenja Srbija će imati čak dva predstavnice u maratonu, Oliveru Jevtić i Anu Subotić, dok će veteran Dragutin Topić nastupiti u skoku u vis.

Maratonska trka počinje u 12, a takmičenje u skoku u vis u 20:05.
Pogledaj vesti o: Tenis,   Olimpijske igre

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

OI UŽIVO: Boltu zlato i olimpijski rekord, odbojkašice razočarale

Izvor: MozzartSport.com, 05.Avg.2012

  00.15: Odbojkašice Srbije izgubile su i poslednji meč na OI. Brazilke su rutinski pobedile sa 3:0, po setovima 25:10, 25:22, 25:16. Naše devojke završile su na takmičenje na razočaravajućem poslednjem, 12. mestu 00.07: Rezultati rukometašica u 5. kolu takmičenja po grupama. Grupa A:  Brazil...

Nastavak na MozzartSport.com...

Novak za bronzu, nada u strelce i Oliveru Jevtić

Izvor: Sportske.net, 05.Avg.2012

Đoković protiv Del Potra igra za medalju, zahuktavaju se atletska takmičenja. Mogu li strelci i do trećeg odličja? Odbojkašice za oproštaj od Londona..

Nastavak na Sportske.net...

Kiša odložila početak meča Đoković - Del Potro

Izvor: Kurir, 05.Avg.2012

Srpski teniser Novak Đoković pokušaće danas u meču s Argentincem Huanom Martinom del Potrom da osvoji bronzanu medalju na Olimpijskim igrama u Londonu..Novak Đoković i Huan Martin del Potro do sada su igrali pet puta i naš teniser je ostvario četiri pobede, dok je Argentinac slavio samo jednom....

Nastavak na Kurir...

Đoković bez medalje na Olimpijskim igrama u Londonu

Izvor: Studio B, 05.Avg.2012

Teniski reprezentativac Srbije Novak Đoković nije uspeo da osvoji medalju na Olimpijskim igrama u Londonu, pošto je u meču za treće mesto izgubio od Argentinca Huana Martina Del Potra sa 0:2 (5:7, 4:6). ..Đoković tako nije uspeo da odbrani bronzanu medalju koju je osvojio na Igrama u Pekingu pre...

Nastavak na Studio B...

UŽIVO: Đoković - Del Porto 2:2

Izvor: Večernje novosti, 05.Avg.2012

PRVI SET2:2 Još nema brejkova, Del Porto izjednačuje na svoj servis.2:1 Srpski teniser ponovo ima prednost. 1:1 Argentinac je takođe suguran u prvom servis gemu.1:0 Novak je osvojio prvi gem na svoj servis u meču za bronzanu medalju.Novak Đoković ima šansu da Srbiji donese još jednu medalju na...

Nastavak na Večernje novosti...

Đoković ostao bez bronze

Izvor: NoviMagazin.rs, 05.Avg.2012

Najbolji srpski teniser Novak Đoković nije uspeo da osvoji bronzu na Olimpijskim igrama u Londonu, pošto ga je danas na terenu savladao Argentinac Huan Martin del Potro sa 2:0 (7:5, 6:4).

Nastavak na NoviMagazin.rs...

Novak: ''Mnogo boli kad ne doneseš medalju svojoj zemlji...''

Izvor: Sportske.net, 05.Avg.2012

Najbolji srpski teniser istakao je danas posle poraza od Huan Martina Del Potra da je doživeo ''jedan od najtežih udaraca u karijeri'', ali i izrazio nadu da će iz svega izaći još jači..

Nastavak na Sportske.net...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.