Đoković i Zimonjić‚ igraju četvrtfinala u Rimu

Izvor: RTS, 01.Maj.2009, 15:41   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Đoković i Zimonjić‚ igraju četvrtfinala u Rimu

Srpski teniser Novak Đoković plasirao se u polufinale turnira u Rimu, pobedom protiv Argentinca Huana Martina del Potra sa 2:0 (6:3, 6:4).

Na turniru na kome brani titulu, Đoković je i protiv petog tenisera sa ATP liste demonstrirao vrhunsku igru. Nakon što je juče u osminu finala sa 6:1, 6:1 prosto "počistio" sa terena Španca Tomija Robreda, danas je bio podjednako ubedljiv protiv nove zvede svetskog tenisa.

U prvom setu nagoveštena je neizvesna borba. Đoković >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << je u drugom gemu napravio brejk i poveo 2:0, ali je Del Potro odmah uzvratio. Ipak, srpski as je već u četvrtom gemu drugi put oduzeo Argentincu servis i potom je do kraja seta bez većih problema uspeo da sačuva tu prednost.

U drugom setu Đoković je još pojačao igru i protivniku nije dao nikakvu šansu da se vrati. Odluka o pobedniku pala je sredinom seta. Najpre je Del Potro u četvrtom gemu kod vođstva 40:15 propustio priliku da Đokoviću oduzme servis, a potom je naš teniser u petom napravio brejk, poveo 3:2 i slomio otpor protivnika.

Nakon izvanrednih igara u dosadašnjem toku turnira, Đoković je potvrdio da se nalazi u odličnoj formi i sa dosta samopouzdanja će ući u sutrašnji polufinalni dule, najverovatnije protiv Rodžera Federera, koji danas u četvrtfinalu igra prtiv Nemca Miše Zvereva.

Švajcarac u međusobnim duelima protiv Đokovića vodi 7:3, ali je poslednji meč, odigran nedavno u Marselju, naš teniser dobio rezultatom 6:3, 6:3. Taj duel ostaće upamćen i po tome što je Federer u drugom setu potpuno izgubio nerve i nakon jednog promašenog "zicera" polomio je reket.

Turnir u Rimu igra se za ukupni nagradni fond od 2.750.000 evra.

Đoković - Del Potro 2:0 (6:3, 6:4)

Prvi je servirao naš teniser. Snažnim servisima Novak osvaja gem. Novak stiže do prve brejk šanse, ne koristi je, osvaja drugu i pravi brejk - 2:0. Del Potro uzvraća, pravi brejk. Novak ponovo napada, sigurna igra, i novi brejk. Novak lako osvaja svoj servis i time materijalizuje brejk. Del Potro sigurnom igrom osvaja svoj servis. Fantastična igra Đokovića, precizni udarci i bez problema je osvojio gem. Argentinac je servirao za ostanak u setu i uspeo da osvoji gem.

Novak servira za set. Bez izgubljenog poena Đoković osvaja gem - 6:3. Prvi set trajao je 38 minuta.

Drugi set servisom počinje Argentinac, uz dosta problema osvaja gem. Naš teniser nastavlja sa smirenom igrom, osvaja svoj servis 1:1. Novak koristi svaku priliku da napadne, međutim, dobrim prvim servisom Argentinac odbija napade i osvaja gem. Na servis Novaka, del Potro osvaja dve brejk lopte, Novak spasava nedozvoljava izjednenađenje i osvaja svoj servis gem - 2:2. Novak ponovo napada, stiže do tri brejk lopte, koristi drugu - novi brejk. Novak materijalizuje brejk, osvaja svoj servis - 4:2. Oba tenisera osvajaju svoje servise. Na servis Argentinca Novak stiže do meč lopte, ne koristi je, Del Potro se brani i, ipak, osvaja svoj servis 5:4.

Novak servira za meč. Stiže do nove meč lopte, ne koristi je. Osvaja treću meč loptu, ponovo izjednačenje. Nova meč lopta za Novaka. Četvrtu meč loptu Đoković koristi - 6:4.

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.