Izvor: MozzartSport.com, 28.Jun.2021, 20:17

Đoković dočekao Andersona: U 2. kolu Vimbldona repriza finala iz 2018.

Južnoafrikanac pobedio Bariosa sa 3:1

Susret starih znanaca u drugom kolu Vimbldona. Najbolji teniser sveta Novak Đoković igraće protiv Kevina Andersona, u reprizi finala iz 2018. godine.

Novak je sa 3:1 pobedio mladog Britanca Drejpera, a onda je čekao da vidi ko će mu biti rival u narednoj rundi. Sastali su se Anderson i Čileanac Barios, koji je dobio prvi set, najavio iznenađenje, ali za više od toga nije imao snage. Veteran >> Pročitaj celu vest na sajtu MozzartSport.com << iz Južne Afrike je slavio sa 6:7, 6:4, 6:4, 7:6.

Tako će se Đoković i Anderson sastavi 12. put u karijeri, a srpski as vodi sa 9:2 u pobedama. Njihov najvredniji meč bio je u finalu Vimbldona 2018. kada je Novak slavio dosta lako sa 3:0 u setovima, iako je pre toga imao iscrpljujući duel sa Nadalom u polufinalu u pet setova.

Ipak, Kevin Anderson nije više u takvoj formi kao te 2018. što mu je bila najuspešnija godina u karijeri, kada je igrao u dva grend slem finala. Visoki momak iz Johanesburga je sada tek 102. teniser sveta, čemu su dosta kumovale povrede u prethodnom periodu.

Pre Vimbldona Anderson je na dva turnira ispao u prvom kolu, ipak, Barios kao 209. teniser sveta, bio je rival po meri, pa je daleko Kevin našao put do trijumfa i zakazao novi susret sa Đokovićem.

Tagovi:

Nastavak na MozzartSport.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta MozzartSport.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta MozzartSport.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.