Đoković bez problema do polufinala

Izvor: B92, 15.Okt.2010, 11:45   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Đoković bez problema do polufinala

Novak Đoković plasirao se u polufinale Mastersa u Šangaju pobedivši Španca Giljerma Garsiju-Lopesa sa 6:2, 6:3 posle samo 66 minuta igre.

Drugi reket sveta je do osmog polufinala u sezoni stigao bez većih problema iako je Garsija-Lopes prvi igrač koji mu je oduzeo servis u Šangaju.

Đoković je u oba seta do prvog brejka stizao na četvrtom gemu, da bi potom lako sačuvao prednost i trijufovao. Srpski teniser je u oba seta napravio >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << podjednak broj vinera i neiznuđenih grešaka iskoristivši četiri od 10 brejk lopti.

Teniseri su na početku prvog seta osvajali gemove na svoje servise, a Đoković je u četvrtom i šestom gemu napravio brejk i stekao veliku prednost (5:1).

U narednom gemu Španac je uspeo da vrati brejk, ali je Đoković odmah uzvratio i za pola sata igre poveo u meču. Prvi reket Srbije je za osvajanje drugog seta bio potreban samo jedan brejk, u četvrtom gemu i tu prednost je sačuvao do kraja meča.

Đoković će u borbi za drugo uzastopno finale u Aziji igrati protiv pobednika duela Rodžer Federer - Robin Soderling koji igraju posle duela Austrijanca Jirgena Melcera i Huana Monaka iz Argentine.

Novak je do sada 16 puta igrao sa Federerom i pobedio je šest puta. Poslednji put igrali su ove godine na Ju Es openu, kada je srpski teniser pobedio sa 5:7, 6:1, 5:7, 6:2, 7:5.

Đoković je protiv Soderlinga igrao šest puta i pobedio na pet mečeva. U poslednjem duelu, prošle godine na završnom turniru sezone u Londonu, Švedjanin je pobedio sa 7:5, 6:1.

U polufinale pre Đokovića plasirao se Endi Mari rekordnom pobedom za samo 55 minuta nad Congom.

Prošle godine u Šangaju je trijumfovao Nikolaj Davidenko pobedom nad Rafaelom Nadalom.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.