Đoković bez odbrane krune, Nadal osvojio Rim

Izvor: Sportski Žurnal, 21.Maj.2012, 16:15   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Đoković bez odbrane krune, Nadal osvojio Rim

Đoković - Nadal 0:2 (5:7, 3:6)
Novak Đoković nije odbranio titulu u Rimu. Srbin je poražen u finalu od Rafaela Nadala sa maksimalnih 2:0, po setovima 7:5, 6:3.
Već u prvom gemu na meču, Đoković je bio primoran da odbrani dve brejk lopte, što mu je i uspelo. Taj gem kao i sledeći na Nadalov servis su dugo trajali, da bi naredna dva, obojica dobila suvereno.
Španac je, zatim, oduzeo servis Đokoviću iskoristivši drugu >> Pročitaj celu vest na sajtu Sportski Žurnal << brejk loptu za vođstvo od 3:2, ali je već u sledećem gemu tu prednost izgubio. Novak je iskoristio očajan početni udarac Rafe u tom periodu igre i napravio ribrejk za 3:3, da bi u narednom gemu poveo sa 4:3.
Nole je u tim trenucima delovao sigurnije i ubitačnim forhendima razbijao koncepciju španskog tenisera. Nadal je pri vođstvu svetskog broja jedan od 5:4 servirao za opstanak u meču, a pri rezultatu 30:30, desilo se nešto što je verovatno prelomilo meč.
Novak je imao inicijativu u poenu, čak i zicer, kada je odluku linijskog sudije glavni preinačio, što je značilo da poen mora da se ponovi. Đoković je bio besan i do kraja seta, ali i meča nije se oporavio od toga. Nadal je izjednačio na 5:5, zatim vezao još dva gema za konačnih 7:5 u prvom setu.
Drugi set je počeo kako se završio i poslednji, gemom u korist Rafe i ta na servis Đokovića. Nije to nagoveštavalo ništa dobro, jer je uskoro bilo 2:0 iako je Novak u tom drugom gemu vodio sa 40:0 i imao četiri brejk lopte. Poslednji trzaj srpskog igrača bio je pri rezultatu 2:1 za Nadala.
Španac je servirao, a Nole lagan smeč kojim bi došao do brejk lopte poslao u mrežu. To mu se desilo drugi put u meču. Rafa je poveo sa 3:1 i do kraja meča održavao bez problema brejk prednosti za 6:3 i konačni trijumf u Rimu.

Nastavak na Sportski Žurnal...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Sportski Žurnal. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Sportski Žurnal. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.