Đoković:Uradiću sve da budem prvi

Izvor: B92, 01.Jul.2007, 12:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Đoković:"Uradiću sve da budem prvi"



Moj cilj je da budem najbolji teniser sveta i sve ću uraditi da to ostvarim, a čak i ukoliko u tome ne uspem biću srećan, jer znam da sam život posvetio tenisu i da sam dosta dobio zauzvrat, rekao je Novak Đoković u intervjuu za agenciju Rojters. Dvadesetogodišnji srpski teniser je, prema opštem mišljenju gotovo svih svetskih stručnjaka, najozbiljni kandidat za "razbijanje zida" koji su napravili Rodžer Federer i Rafael Nadal i on priznaje da mu je to konačni cilj.
>> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << />
"Na mojoj strani su, između ostalog, i godine, jer pred sobom imam još deset sezona u kojima ću moći da igram vrhunski tenis. Znam da imam kvaltet i da sam teškim radom zaslužio ovo što sam već postigao, ali znam i da mi najteži deo posla tek predstoji", rekao je Đoković.

Nova zvezda svetskog tenisa kaže da ga atmosfera u Vimbldonu inspiriše i da će uraditi sve da stigne što je dalje moguće.

"Titula na Vimbldonu je ono o čemu oduvek sanjam. Tu se radi o tradiciji i emocijama. Uostalom, gde drugo na svetu možete da vidite ljude koji na pljusku spavaju na trotoaru da bi uspeli da kupe ulaznice. U Vimbldon sam se zaljubio kada sam prvi put video Pita Samprasa kako podiže trofej", rekao je Đoković.

Peti teniser sveta kaže da mu se jedan san već ostvario, kada je u prvom kolu igrao meč protiv Potita Staraćea na centralnom terenu.

Na pitaje da li će ga činjenica da je sa 20 godina već postao multimilioner usporiti u razvoju, Đoković odgovara da o tome nema ni govora.

"Znam da ljudi tako misle, ali samo zbog toga što ne znaju šta sam sve morao da prođem da stignem dovde. Sa 12 godina sam otišao u Nemačku u akademiju Nikole Pilića i tamo sam bio bez roditelja. Osim toga, iza mene nije stajao niko osim porodice. Moj otac nije bogat i mnogo puta je zbog mene rizikovao celokupnu imovinu, ali ja to tada nisam znao. Zbog toga sigurno neću stati, jer mnogo dugujem ocu, majci i čitavoj porodoci", rekao je Đoković.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.