Đoković: Spreman sam za šljaku

Izvor: B92, 20.Apr.2008, 19:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Đoković: ''Spreman sam za šljaku''



Najbolji srpski teniser Novak Đoković izjavio je u nedelju da je bolje pripremljen ove godine za novu sezonu na šljaci nego što je bio prošle sezone. "Mislim da sam ove godine jači jer imam više samopouzdanja. Osvojio sam jedan grendslem iako ne na šljaci", kazao je Đoković u intervjuu Rojtersu pred turnir u Monte Karlu, njegov prvi ovosezonski turnir na šljaci.

Srpski teniser je takođe ocenio da sada ima više strpljenja nego ranije, a da mu je to potrebno >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << na sporijoj podlozi.

"U proteklih nekoliko meseci moja forma je u usponu, izuzimajući Majami. Sve ostalo sam igrao na visokom nivou", rekao je Đoković.

U Monte Karlu, na turniru koji počinje u pondeljak, Đoković će se u drugom kolu sastati sa boljim iz meča Gustava Kuertena i Ivana Ljubičića. U prvom kolu je slobodan.

Đoković je rekao da je za njega bilo korisno što ga je u drugom kolu turnira u Majamiju eliminisao Južnoafrikanac Kevin Andreson.

"Imao sam više vremena da se oporavim i da radim na stvarima za koje nikad nisam imao vremena", dodao je.

"Pristup mečevima na ovoj podlozi je drugačiji. Ako previše menjate igru, to se okreće protiv vas", kazao je 20-godišnji srpski teniser.

Đoković je dodao da je sada mentalno dovoljno jak da se bori sa zahtevima tenisa na šljaci.

"Morate biti stpljivi, a ja sam sada strpljiviji nego što sam bio ranije. Morate biti mentalno jaki jer je potrebno više vremena da stvorite poene, morate da čekate prilike. Takođe, morate biti fizički veoma dobro pripremljeni. Na tome sam radio u prethodne dve nedelje", rekao je Đoković i dodao da će verovatno biti još bolji na Otvorenom prvenstvu Francuske sledećeg meseca nego sad u Monte Karlu.

"Šljaka na Rolan Garosu je brža, više mi leži", objasnio je.

Ipak, Đoković nije optimista po pitanju svojih šansi da osvoji titulu na Rolan Garosu ove godine.

"Suočiću se da dvojicom igrača koji su veoma uporni, Rodžerom Federerom i Rafalelom Nadalom. A istina je da Rafa igra najbolji tenis na šljaci", istakao je Đoković.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.