Đoković: Prvo mesto glavni cilj do kraja godine

Izvor: RTS, 11.Okt.2018, 14:03   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Đoković: Prvo mesto glavni cilj do kraja godine

Srpski teniser Novak Đoković izjavio je da mu je glavni cilj da do kraja sezone prestigne Španca Rafaela Nadala i vrati se na čelo ATP liste. Đoković je danas eliminisao Italijana Marka Čekinata sa 6:4, 6:0, a rival za mesto među četiri najbolja u Šangaju biće mu Južnoafrikanac Kevin Anderson.
Đokoviću finale na Mastersu u Šangaju garantuje drugo mesto na listi za najboljeg >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << tenisera, a osvajanjem turnira došao bi na samo 35 bodova manje od Nadala, koji je zbog povrede otkazao nastup.

"Učiniću sve da budem ponovo broj jedan. To je verovatno najveći cilj do kraja sezone", rekao je Đoković posle meča sa Čekinatom, a prenosi ATP.
Srpski as je baš posle poraza u junu od Čekinata u četvrtfinalu Rolan Garosa krenuo sa sjajnim igrama, pobedio je na 28 od 30 mečeva, uz osvajanje dva grend slema na Vimbldonu i Je-Es openu i približio se samom vrhu.
"Veoma sam zadovoljan zbog načina na koji sam koristio servis na prva dva meča na turniru. To je jako bitno. Hteo sam protiv Čekinata da igram dužu razmenu i bio sam agresivan kada je bilo potrebno. Drugi set mi je bio perfektan i drago mi je kako sam završio meč."
Đokovićev rival za mesto među četiri najbolja u Šangaju biće Južnoafrikanac Kevin Anderson, sa kojim će meč imati u petak.
Pogledaj vesti o: Novak Đoković,   Novak Đoković finale,   Rafael Nadal

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Novak: Glavni cilj do kraja 2018 - prvo mesto na svetu

Izvor: Mondo, 11.Okt.2018

Srpski teniser kaže da je veoma zadovoljan igrom u Šangaju i da je fokusiran da sezonu okonča na čelnoj poziciji ATP liste..Novak Đoković uradio je odličan posao i u drugom meču na mastersu u Šangaju. U trećem kolu je protiv Marka Čekinata pokazao svoju snagu i ubedljivo izborio plasman u...

Nastavak na Mondo...

Šangaj masters: Dva koraka do drugog mesta

Izvor: MozzartSport.com, 11.Okt.2018

Novak Đoković je, kako je i sam podvukao dobio za sam kraj ove sezone pravu poslasticu koja će ga držati maksimalno motivisanim. Jer naš as može da se vrati na prvo mesto svetske liste nakon dve godine mučenja i da time, nakon osvajanja dva grend slema ove godine, kao i baksuznog mastersa u Sinsinatiju...

Nastavak na MozzartSport.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.