Đoković: Presrećan sam

Izvor: B92, 17.Mar.2007, 13:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Đoković: "Presrećan sam"



Najbolji teniser Srbije Novak Đoković izjavio je posle finala Indijan Velsa da je veoma srećan što se plasirao među 10 najboljih igrača na ATP listi, iako je u finalu izgubio od Španca Rafaela Nadala. Primajući ček vredan 250.000 dolara od Borisa Bekera, srpski teniser je rekao "da mu je majka još davala mleko kada je Boris pobeđivao, a da mu je sada velika čast što od njega prima nagradu na turniru". "Veoma sam uzbuđen. Ovo je moj prvi veliki govor", rekao je Đoković >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << publici u Indijan Velsu.

Đoković, koji se prvi put plasirao u finale jednog Master turnira, čestitao je Nadalu na pobedi i ocenio da je španski teniser "stvarno zaslužio ovaj trofej".

"Veoma sam srećan. Ušao sam među prvih 10 na ATP listi", rekao je Đoković završavajući svoj "prvi veliki govor" i dodao: "Vidimo se sledeće godine".

Nadal (20) je dobio od Bekera ček na 500.000 dolara, a onda je priznao da je veoma nervozan posle ovog finala.

"Čestitam Novaku. Izgubio je samo set na ovom turniru do finala. Odlično je počeo ovu sezonu i može da bude najveće iznenađenje ove godine", rekao je Nadal i pogrešio jer Đoković nije izgubio nijedan set do finala.

Ni Nadal nije izgubio nijedan set na turniru, a postao je prvi Španac posle Aleksa Koreče (2000) koji je osvojio titulu u Indijan Velsu.

Turnir u Indijan Velsu igrao se za nagradni fond od 3.285.000 dolara.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.