Đoković: Najbolja stvar - izvukao sam se

Izvor: Mondo, 18.Apr.2017, 22:58   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Đoković: Najbolja stvar - izvukao sam se

Srbin priznao da je meč protiv Simona lako mogao da ima drugačiji ishod...

Novak Đoković plasirao se u treće kolo Masters turnira u Monte Karlu, nakon što je u trećem setu "brejknuo" Francuza Žila Simona pri rezultatu 4:5.

Osvojivši tri gema zaredom na kraju meča, izbegao je drugu uzastopnu ranu eliminaciju na "domaćem" terenu, s obzirom na to da mu je Monte Karlo zvanično prebivalište.

Prošle godine u drugom kolu ga je savladao Čeh Jirži Veseli.
>> Pročitaj celu vest na sajtu Mondo << />
"Igrao sam solidno do sredine drugog seta, taman koliko je trebalo. Osećao sam da kontrolišem meč, ali onda je došlo do preokreta. On je pronašao način da mi oduzme željene uglove, počeo sam više da rizikujem i to me je odvelo u brojne neiznuđene greške", rekao je Đoković.

Treći set doneo je izjednačenu borbu i vođstva Simona od 2:3 i 4:5, uz brejk prednosti.

"Moglo je drugačije da se završi i da je on pobedio, bilo bi to, naravno, sasvim zasluženo. Bio je na dva-tri poena od toga. Ja sam se danas izvukao iz neugodne situacije i to je verovatno najveći plus koji mogu da ponesem u nastavak turnira".

Novak je pobedio Simona 11. put zaredom, uključujući partiju odigranu u okviru finala Dejvis kupa u Beogradu 2010. godine.

Predstoji mu dan odmora, tokom koga će pratiti duel Pabla Karenja Buste (Španija) i Karema Hačanova (Rusija), da bi saznao sa kim će odmeriti snage u osmini finala u četvrtak.

Nastavak na Mondo...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Mondo. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Mondo. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.