Đoković: Imamo šansu u Ženevi

Izvor: B92, 16.Sep.2006, 12:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Đoković: "Imamo šansu u Ženevi"



Selektor srpske teniske reprezentacije Dejan Petrović izjavio je da će njegova ekipa učiniti sve kako bi savladala favorizovanu Švajcarsku i posle 15 godina izborila plasman u Svetsku grupu Dejvis kupa.

"Duel sa Švajcarskom biće naš najteži zadatak, jer je ulog veliki. Švajcarci jesu favoriti, jer će na svojoj strani imati publiku i najboljeg tenisera sveta Rožea Federera, ali idemo na pobedu", rekao je Petrović na konferenciji za novinare. >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 <<

Meč Srbije i Švajcarske u plej-ofu za plasman u Svetsku grupu igraće se od 22. do 24. septembra u Ženevi, a Petrović je odlučio da u tim uvrsti Novaka Đokovića, Janka Tipsarevića, Iliju Bozoljca i Nenada Zimonjića, ali ne i Borisa Pašanskog.

Petrović je pojasnio da se pri sastavljanju tima vodio trenutnom formom, vrstom podloge i taktikom.

"Smatram da je ovo trenutno naš najbolji tim. Đoković se stalno penje ka vrhu ATP liste, Tipsarević se vratio među najboljih 100 na svetu, a u reprezentaciji daje maksimum. Zimonjić je iskusan i prekaljen teniser, a Bozoljac je pravi džoker, misterija za protivnika", rekao je Petrović.

Najbolji srpski teniser Novak Đoković ocenio je da njegov tim ima kvalitet da savlada Švajcarce i pored toga što će za protivnika imati i Federera.

"Svi znaju koliko je Federer superioran, ali i da i dalje napreduje. Ipak, tu je i Stanislas Vavrinka protiv koga bismo mogli da ostvarimo dve pobede. Zimonjić će nam mnogo značiti u dublu, tako da i tu imamo šansu", rekao je Đoković.

Janko Tipsarević je samouvereno rekao da će srpski teniseri ići na pobedu i u duelima sa Federerom.

"Švajcarci zbog Federera već računaju na prednost 2:0... Mislim da podloga 'ribaund ejs' više odgovara nama nego njima, jer Vavrinka bolje igra na šljaci", dodao je Tipsarević.

Najbolji dubl igrač Srbije Nenad Zimonjić smatra je da će prvi dan takmičenje biti presudan.

"Na pragu smo cilja. Na žrebu nismo mogli gore da prođemo, jer Federer svojoj ekipi može da donese tri boda. Međutim, svi smo u dobroj formi i realno je očekivati da slavimo", rekao je Zimonjić.

Mladi Ilija Bozoljac ocenio je da obe ekipe imaju podjednake šanse za pobedu.

"Ovo je derbi, jer se igra za ulazak u Svetsku grupu, a samim tim ne postoji favorit. Moramo da budemo optimisti", rekao je Bozoljac.

Reprezentacija Srbije će za Ženevu otputovati u nedelju, a Petrović će u četvrtak saopštiti ko će igrati u dublu, a ko u singlu.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.