Izvor: Vesti-online.com, 17.Jan.2019, 14:02   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Đoković - Conga 5:2 (UŽIVO)

U drugom kolu repriza finala iz 2008. između našeg i francuskog asa.

I set

5:2 - Sada naš as nije dozvolio da mu se ponovi prethodni gem u kojem je servirao. Materijalizovao je brejk. Imao je još dva asa, sedam ukupno, što mu nije svojstveno, pogotovo ne u ranom delu meča.

4:2 - Đoković opet pravi brejk. Iskoristio je drugu brejk loptu, kad se igralo na razliku. Conga je poslednja dva poena poslao lopticu nekontrolisanom jačinom >> Pročitaj celu vest na sajtu Vesti-online.com << forhenda u aut.

3:2 - I Conga pokazuje zube. U gemu s tri izjednačenja i još jednim Đokovićevim asom revanširao se našem teniseru istom merom.

3:1 - Evo brejka. Conga nije uzeo ni poen na svoj servis.

Novak is back #AusOpen pic.twitter.com/UJKRZnvczh— Dan Smith (feastofdan) January 17, 2019

2:1 - Đoković je i u ovom gemu prepustio Francuzu samo jedan poen, a imao je još jedan as.

1:1 - Siguran gem i za Congu, a i bez izgubljenog poena, s asom na kraju.

1:0 - Dobar nagoveštaj. Samo jedan izgubljeni poen, a dva asa.

Prvi servira Đoković

Djokovic and Tsonga!#AusOpen pic.twitter.com/eHyOgCrmNr— Paul Dennett (the_summer_game) January 17, 2019

Lets go #AusOpen pic.twitter.com/tO2J0SY80O— elyse (elysevw) January 17, 2019

Pošto se dnevni program na glavnom stadionu "Rod Lejver" odužio, pre svega zbog susreta u kojem je Kanađanin Miloš Raonić posle četiri sata savladao Švajcarca Stena Vavrinku - 6:7 (4:7), 7:6 (8:6), 7:6 (13:11), 7:6 (7:5) - i Novak Đoković i Žo Vilfrid Conga počinju nadmetanje kasnije nego što se očekivalo. Sav sreća da je prethodno Amerikanka Serena Vilijams preslišala Kanađanku Eženi Bušaf očas posla (6:2, 6:2).

Susret našeg i francuskog asa budi lepa sećanja na 2008. pošto je Đoković tada pobedom u finalu prigrabio prvi od 14 trofeja na turnirima za grend slem. Conga je tek 177. na listi jer su ga povrede rastavile od svetskog vrha, ali i Đoković zna da je to samo beznačajni podatak i da ga očekuje teška bitka koja će preći i u sledeći dan iza ponoći po lokalnom vremenu.

Ko prođe dalje, igraće u trećem kolu s Kanađaninom Denisom Šapovalovom (27. na svetskoj listi), najboljim kanadskim teniserom posle Raonića (17). Igrač ruskog porekla pobedio je u drugom kolu Japanca Tara Danijela (82) sa 6:3, 7:6 (7:2), 6:3.

Nastavak na Vesti-online.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vesti-online.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vesti-online.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.