Izvor: RTS, 20.Feb.2022, 20:07

Đoković: Bilo je mnogo emocija, sada sam spreman za tenis

Najbolji teniser sveta, Novak Đoković, razgovarao je sa novinarima pred početak turnira u Dubaiju, prvom na kojem učestvuje u 2022. godini.
Đoković sezonu započinje u Dubaiju, a u ponedeljak će odigrati prvi zvaničan meč u 2022. godini, protiv Lorenca Musetija.

"Nije bilo teško uzeti reket u ruke i nastaviti sa treningom. Spreman sam koliko mogu biti i uzbuđen >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << što ponovo igram", rekao je Đoković na konferenciji za medije.
Novak u Dubaiju juri šestu titulu, a novinarima je otkrio da se vratio treninzima deset dana nakon deportacije iz Australije. 
"Pružio sam svoj maksimum da se postavim u dobru poziciju - i mentalno i teniski. Bilo je mnogo emocija nakon povratka iz Australije. Bilo je čudno... Bio sam razočaran i tužan zbog svega kako se završilo i zbog načina na koji sam napustio Australiju", rekao je Novak.
Novinare je zanimalo da li je Đoković spreman da ne učestvuje na najvećim turnirima zbog svojih principa i stavova, a on je ponovio da je potpuno svestan situacije i da je spreman da plati punu cenu.
"Ne mogu da biram gde ću igrati. Pitanje je gde mogu da idem i da igram. Gde god budem mogao, pokušaću da otputujem i učestvujem", objasnio je prvi reket sveta.
Drugi igrač na ATP listi, Danil Medvedev, igra na turniru u Meksiku i mogao bi da svrgne Đokovića sa prvog mesta već ove nedelje.
"To će se dogoditi u nekom trenutku... Ako se dogodi ove nedelje, biću prvi koji će mu čestitati", rekao je Đoković.
Pogledaj vesti o: Novak Đoković

Nastavak na RTS...






Povezane vesti

Đoković konačno igra tenis – počinje pohod na titulu u Dubaiju

Izvor: RTS, 21.Feb.2022, 11:57

Najbolji teniser sveta Novak Đoković konačno će imati priliku da zaigra tenis, pošto započinje nastup na ATP turniru u Dubaiju. Đoković takmičenje u Ujedinjenim Arapskim Emiratima počinje okršajem sa Lorencom Musetijem oko 19.30 časova, a tok meča i kretanje rezultata pratite na našem...

Nastavak na RTS...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.