Izvor: Blic, 21.Nov.2005, 13:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Đokaj uplašio Norvežane

Đokaj uplašio Norvežane

Fudbaleri Crvene zvezde ostvarili su i desetu uzastopnu pobedu u Meridijan superligi. Četiri dana pred meč sa Tromsom u Norveškoj, crveno-beli su savladali Zemun na 'Marakani' - 2:1 (0:0).

Zvezdin tradicionalno neugodni protivnik i juče je pružio dostojan otpor izabranicima Valtera Zenge, među kojima nije bilo povređenog Nikole Žigića. Italijanski stručnjak je umesto njega u tim stavio Bobana Stojanovića, a svoje mesto u starnoj >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << postavi našao je i Ardijan Đokaj, ispostavilo se najbolji igrač na utakmici.

Bez obzira što su imali veću inicijativu u prvom poluvremenu, crveno-beli su tek u 56. minutu došli do vođstva. Pomenuti Stojanović je tada odlično uposlio Milana Purovića čiji je udarac glavom golman Damir Kahriman odbio do Dragana Mladenovića kome nije bilo teško da sa pet metara postigne gol pod prečku. Bivši fudbaler Zemuna je u 72. minutu morao da napusti teren zbog povrede, baš kao i Boško Janković dva minuta ranije, što se ipak nije odrazilo na igru Crvene zvezde koja je u 83. minuta povisila vođstvo. Dušan Basta je tada odradio veliki deo posla na svojoj strani terena, a Ardijan Đokaj glavom smestio loptu u mrežu. Nadu Zemuncima vratio je Nikola Vujošević golom u 85. minutu, međutim ne i pobedu do koje je Zvezda, kako je rekao i trener zeleno-plavih Miodrag Martać, zasluženo došla.

Fudbaleri Crvene zvezde sutra kreću put Norveške, a ko će se naći u avionu Valter Zenga će odlučiti pred sam let.

- Ova pobeda nam mnogo znači, kako u bodovnom tako i u psihološkom smislu, pred važan meč sa Tromsom. Nadam se da ćemo i tamo trijumfovati - izjavio je Ardijan Đokaj, junak jučerašnje utakmice na 'Marakani'. G. Anđelković

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.