Điro: Uranu etapa i roze majica

Izvor: Vesti-online.com, 22.Maj.2014, 19:55   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Điro: Uranu etapa i roze majica

Biciklista Omega Farma-Kvikstepa Rigoberto Uran trijumfovao je na 12. etapi trke Điro d’Italija i tako preuzeo vođstvo u generalnom plasmanu.

Rigoberto Uran  

Kolumbijac je trijumfovao na hronometru voženom u dužini od 41,9 kilometara Barbareska do Barola u vremenu od 57:34 minuta. Uran je ostvario ubedljiv trijumf, pošto je njegov najbliži pratilac Dijego Ulisi iz Lampre-Meride imao jedan minut i 17 sekundi zaostatka.

 

Zahvaljujući >> Pročitaj celu vest na sajtu Vesti-online.com << toj pobedi, Uran je u borbi za pobedu na prvoj trci iz ’veličanstvene trojke’ pretekao Kadela Evansa iz tima BMC, koji je kao trećeplasirani prošao kroz cilj, sa više od jednog i po minuta zaostatka u odnosu na Kolumbijca. Uran sada ima 37 sekundi prednosti u odnosu na Evansa na čelu generalnog plasmana Đira.

 

Điro se nastavlja u petak etapom dugom 157 kilometara od Fosana do Rivarolo Kanavezea.

Nastavak na Vesti-online.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vesti-online.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vesti-online.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.