Điro: Dilije pobednik šeste etape

Izvor: B92, 11.Maj.2017, 18:46   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Điro: Dilije pobednik šeste etape

Biciklista BMC ekipe, Silvan Dilije, pobednik je šeste etape Trke kroz Italiju vožene od Ređo Kalabrije do Terme Luđiane dužine 217 kilometara.

Švajcarski vozač nalazio se u begu zajedno sa Madsom Pedersenom, Simoneom Andretom, Lukasom Postlbergerom i drugoplasiranim Džasperom Stujvenom.

Do cilja, samo su opstali biciklista BMC i Trek-segafredo ekipe, a u uzbudljivom sprintom na liniji cilja Dilije je imao jače noge i odsprintao Stujvena.

Kao trećeplasirani >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << sa 12 sekundi zaostatka stigao je bivši nosilac roze majice Postlberger, dok je grupa predvođena kandidatima za generalni plasman došla sa zaostatkom od 39 sekundi.

U ukupnom poretku nije bilo promena, roze majica je i dalje u posedu bicikliste Kvik-Step Florsa, Boba Jungelsa, koji ima šest sekundi prednosti u odnosu na Britanca Geranta Tomasa i deset u odnosu na vozača Orike-Skot, Adama Jejtsa.

Sedma etapa, stotog izdanja Đira D’ Italije na programu je u petak, kada će biciklisti voziti od Kastroviljarija do Alberobela u dužini od 224 kilometra.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.