Izvor: SrbijaDanas.com, 17.Maj.2023, 21:29

Điro - 11 etapa: Akerman pobednik, Stojnić sve bolji

Leže mu brdske trke.

Najbrži na 219 kilometara dugoj brdovitoj deonici, najdužoj na čitavom Turu, ukupno 11. na ovogodišnjem Điro d' Italija, bio je Nemac Paskal Akerman.

Veoma dobar nastup imao je srpski biciklista Veljko Stojnić – završio je etapu na 103. mestu. Ipak 24-godišnji Somborac nametnuo kao jedan od elitnih biciklista kada je u pitanju generalni plasman brdskih ciljeva.

Stojnić je od početka trke bio u "begu" sa još petoricom vozača, >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << a član tima Koratek – Sele Italija je dobio dva prolazna cilja i dva brdska cilja – dva treće, a jedan četvrte kategorije. Sada sa 21 bodom zauzima osmo mesto u generalnom plasmanu brdskih ciljeva.

Najbrži je bio Nemac Paskal Akerman. Akermanovo vreme bilo je 5:09,02, a u sprintu je za pola točka bio brži od Jonatana Milana. Pored vozača UAE Emirejtsa i Bahrein Viktorijusa, na podijumu se našao u Britanac Mark Kavendiš iz Astane.

Ružičasta majica ostaje u vlasništvu Gerejnta Tomasa, a naredna etapa voziće se u četvrtak od Bre do Rivolija i duga je 179 kilometara.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.