Điđi je doneo važnu odluku

Izvor: Mondo, 17.Maj.2018, 12:48   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Điđi je doneo važnu odluku

Đanluiđi Bufon na kraju sezone napraviće krupan korak u bogatoj i trofejnoj golmanskoj karijeri

Foto: Guliver/Getty Images/David Ramos

Điđi Bufon zvanično je saopštio javnosti da je vreme da napravi promene.

Kapiten Juventusa izjavio je da će posle 17 godina na kraju sezone napustiti klub.

"Utakmica protiv Verone u subotu biće moja poslednja u Juventusu, biće to najbolji način da se završi ova fantastična crno-bela avantura. Biće >> Pročitaj celu vest na sajtu Mondo << to specijalan dan. Odluku sam doneo srećan i mirne glave, što nije lako za sportiste", rekao je Bufon.

Četrdesetogodišnji Bufon, međutim, nije siguran da odlazak iz Juventusa znači i završetak karijere.

"Pre 15 dana mislio sam da je i definitivno kraj, ali da sada nisam siguran u to. Dobio sam neke zanimljive ponude, vezane i za teren i van njega. U subotu ću odigrati poslednju utakmicu, a posle toga ću na miru razmisliti...", rekao je Bufon.

Bufon je u Juventus prešao 2001. godine iz Parme, odigrao 655 utakmica i osvojio 11 titula Serije A, četiri kupa i pet Superkupova Italije.

Za reprezentaciju Italije odigrao je rekordnih 176 utakmica, sa kojom je i 2006. godine postao prvak sveta. Na Evropskom prvenstvu 2012. godine pretreo je poraz u finalu, dok je na Kupu konfederacija 2013. osvojio bronzano odličje.

Bufon je 12 puta proglašavan za najboljeg golmana Serije A, a dva puta je bio i najbolji golman Evrope.

Nastavak na Mondo...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Mondo. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Mondo. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.