Điđi Bufon ruši rekord Mundijala: Osećam se kao Supermen, rođen sam za ovaj posao i hoću da branim u Rusiji (VIDEO)

Izvor: MozzartSport.com, 18.Jan.2015, 17:27   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Điđi Bufon ruši rekord Mundijala: Osećam se kao Supermen, rođen sam za ovaj posao i hoću da branim u Rusiji (VIDEO)

„Bilo bi jedinstveno dostignuće ukoliko baš ja postanem prvi fudbaler u istoriji koji je igrao na šest Svetskih prvenstava“, poručuje golman Juventusa

Počelo je u Francuskoj, a moglo bi da se završi u Rusiji. Đanluiđi Bufon nagovestio je da bi mogao da brani i na predstojećem Prvenstu sveta koje se 2018. održava u najvećoj državi planete. Legendarni Italijan će za deset dana proslaviti 37. rođendan, ali kaže da su želja, posvećenost i ambicije na identičnom >> Pročitaj celu vest na sajtu MozzartSport.com << nivou kad je počinjao karijeru i dodaje da ima cilj da se pojavi i na šestom Mundijalu.

Ukoliko u toj nameri istraje Điđi će postati rekorder u istoriji fudbala, pošto trenutno deli prvo mesto na listi fudbalera koji su se igrali na pet Mundijala, zajedno sa Nemcem Lotarom Mateusom i Meksikancem Antoniom Karbahalom.

Osećam se kao Supermen u ranom uzrastu. U meni ima entuzijazma da nastavim da branim, jer je moja veza sa sportskim životom neraskidiva. Tu sam gde sam zbog toga što sam dovoljno inteligentan da prevaziđem greške iz prošlosti i nastavim da igram. Ostalo je više od tri godine do Mundijala i mada ne želim da zavaravam ljude, samo kažem da sam rođen sam za ovaj posao. Doduše, trebalo bi da se poklopi dosta stvari kako bih se pojavio u Rusiji, ali bilo bi jedinstveno dostignuće ukoliko baš ja postanem prvi fudbaler u istoriji koji je igrao na šest Mundijala“, rekao je Bufon.



Čuvar mreže Juventusa (ugovor mu ističe u junu 2017, godinu dana pre narednog Mundijala) igrao je u Francuskoj (1998) Japanu i Južnoj Koreji (2002), Nemačkoj (2006), Južnoj Africi (2010) i Brazilu (2014), a ima Zlatni globus osvojen u Berlinu, kad su Azuri posle boljeg izvođenja jedanaesteraca bili bolji od Francuza.

Ukoliko se stvarno pojavi u Rusiji imaće 40,5 godina, ali neće biti najstariji učesnik Mundijala, s obzirom da je taj rekord u vlasništvu Kolumbijca Farida Mondragona koji je 24. juna prošle godine na meču sa Japanom branio u trenutku kad je imao 43 godine i tri dana.

(FOTO: Action images)

Nastavak na MozzartSport.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta MozzartSport.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta MozzartSport.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.