Izvor: MozzartSport.com, 19.Jun.2021, 21:04

Đerona može da bude zadovoljan: Debitanti se nametnuli, Srbija pobedila

Dobro izdanje naših rukometaša u proveri sa Makedoncima

Dve prijateljske utakmice odigraće srpski rukometaši ovog vikenda sa Makedonijom u Nišu, a u prvoj su slavili 29:26 (18:15).

Ima razloga za zadovoljstvo selektor Toni Đirona, pošto su Orlovi konstantno vodili, a nametnuli su se debitanti Pešmalbek i Borzaš. Prvi je bio i najbolji strelac našeg tima sa šest golova.

Srpski reprezentativci bolje su otvorili utakmicu i brzo >> Pročitaj celu vest na sajtu MozzartSport.com << poveli 4:0, što je nateralo selektora gostiju, Kirila Lazarova, da traži tajm-aut. Pomogla je pauza Makedoncima da se konsoliduju i stignu do prvog gola, kasnije su uspeli i da priđu na dva gola minusa (9:11). Jednominutnu pauzu zatražio je tada i Španac na klupi Orlova, a ona je pomogla da se odbije napad gostiju. Do odlaska na odmor Srbija je povećala prednost (18:15).

U nastavku meča usledile su promene u oba tabora. Đerona je na teren prvi put poslao Đorđića, Šotića, Đukića, a šansu je dobio i golman Trnavac umesto Bomeštara. Promena u timu je bilo, ali ne i na semaforu. Naši rukometaši čuvali su vođstvo i na kraju slavili 29:26.

Najefikasniji u timu Srbije bio je Pešmalbek sa šest pogodaka, a dva manje postigao je Radojković. Кod gostiju se istakao Кuzmanovski sa sedam pogodaka.

Druga provera protiv istog rivala, takođe u dvorani Čair, je u nedelju od 16 časova.

Srbija – Makedonija 29:26 (18:15)

Niš, hala Čair

SRBIJA: Bomaštar 7 odbrana, Vorkapić 2, Borzaš 3, Sretenović 1, Кrivokapić 3 odbrane, Pešmalbek 6, Đukić 2, Trnavac 1 gol + 4 odbrane, N. Ilić 1, Кukić 2, V.Ilić, Šotić, Ratković, Nikolić 3, Petrić, Bogdanović 1, Radojković 4, Milosavljević 2, Đorđić 1

MAКEDONIJA: Кuzmanovski 7 , Manaskov, Georgiev 2, Petkovski, Georgievski, Кostevski 3, Кizić 1 gol + 7 odbrana, Đorgovski 1, Кondev 1, Кukulovski, Mladenović 1, Jagurinovski 3, Stojković, Alarov 2, Atanasovski, Serafimov 1, Simonovski 3, Miševski

Tagovi:

Nastavak na MozzartSport.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta MozzartSport.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta MozzartSport.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.