Izvor: MozzartSport.com, 05.Jan.2021, 23:09

Đerona bez euforije posle fenomenalnog debija: Veoma dobar prvi korak, ali ima ih još mnogo

Selektor o pobedi nad Francuzima

Veliku pobedu ostvarila je Srbija na startu kvalifikacija za Evropsko prvenstvo. U Zrenjaninu je savladana moćna Francuska 27:24, iako je naš tim bio desetkovan, a gosti u skoro pa najjačem sastavu.

Sjajnom partijom Orlovi su uspešno započeli ciklus u kom će ih voditi novi selektor, Toni Đerona.

Uprkos odličnom rezultatu, Španac nije bio euforičan posle utakmice.

"Čestitke Francuzima na utakmici >> Pročitaj celu vest na sajtu MozzartSport.com << koja nije bila laka jer je došla samo par dana posle finalnog turnira Lige šampiona. Čeka ih Svetsko prvenstvo u Egiptu i verujem da će igrati veoma važnu ulogu tamo. Čestitam mom timu, odigrali smo veoma dobro u odbrani i to je bilo najvažnije, da ne dozvolimo lake golove i zaustavimo njihovu kontru jer znamo koliko su opasni u tom delu. Napravili smo dobar balans sa izmenama. Svaka čast momcima na posvećenosti i onom što su pružili. Ovo je veoma dobar prvi korak, svakako, ali ima još puno utakmica ispred nas", konstatovao je Đerona.

Kapiten Orlova, Mijajlo Marsenić, takođe je čestitao rivalu, ali i bio nešto emotivniji prilikom izjave.

"Čestitao bih Francuzima na fer i korektnoj igri. Šta reći posle ovakve pobede, ovo je nešto nestvarno. Кao što smo pričali prethodnih dana, najvažnije je da cela ekipa veruje u nešto dobro. Verovali smo od početka, pogotovo u odbrani sa odličnim Dekijem (Dejan Milosavljev, op.aut.) na golu, a bili pametni u napadu, zaustavili polukontru. Idemo dalje, ovo je početak nečeg novog. Hvala mojim saigračima i stručnom štabu što su me učinili najponosnijim kapitenom na svetu", blistao je Marsenić, uz Lazara Kukića najbolji strelac utakmice sa šest golova.

Francuzi su, takođe, imali debitanta na klupi. Gijom Žil prvi put je vodio reprezentaciju u takmičarskoj utakmici.

"Čestitke Srbiji, odigrali su odličan meč večeras. Mi nismo pronašli pravi ritam. Imali smo problema sa odbranom, bilo je teško postići golove. Ovo je tek prva utakmica ovog tima i moramo da radimo naporno kako bismo spremili narednu utakmicu u subotu", najavio je Žil.

Sledeći duel Srbije i Francuske je u subotu od 19 časova u Kreteju, a u ovoj grupi su još Belgija i Grčka, koje tek treba da igraju.

Tagovi:

Tagovi:

Nastavak na MozzartSport.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta MozzartSport.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta MozzartSport.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.