ĐUROVIĆ PREDVIĐA FIJASKO NA MUNDOBASKETU: Stariji sam od Pešića, a brže bih reagovao od njega

Izvor: SrbijaDanas.com, 20.Jul.2023, 13:38

ĐUROVIĆ PREDVIĐA FIJASKO NA MUNDOBASKETU: "Stariji sam od Pešića, a brže bih reagovao od njega"

Teške reči legende na račun selektora Srbije.

Što nam je bliži Mundobasket, to se više pitanja postavljaju o šansana naše reprezentacije, kako i o potencijalnom sastavu tima, koji uskoro treba da objavi selektor Svetislav Pešić. Svoje mišljenje, kao i uvek, dao je bez dlake na jeziku, Vlade Đurović, legendarni trener, a danas više stručni komentator.

- Sve zavisi ko će da dođe, ako se svi odazovu - imamo dobar tim, nema dileme... Pitanje je ko će doći, >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << kako će to ići, hoće li biti povreda... Ja ne mogu da budem optimista. Gledajući na to kako smo prošli na prethodnom Evropskom prvenstvu - nešto tu više ne štima. Nije ni nacionalni dres svetinja kao što je nekada bio. Zamislite ranije da igrač sa 19-20 godina priča da mora da se posveti telu, da iskoristi leto da se spremi, to je u moje vreme bilo sasvim drugačije. Pre je jedva čekao da igra za reprezentaciju - rekao je Vlade Đurović u podkastu "Jao Mile".

Smatra i da Pešić nije neko ko će slušati svoje pomoćnike i da nema onih koji imaju autoritet. Podsetimo, Marko Marinović, Saša Kosović i Oliver Kostić su njegovi pomoćnici.

- Selektor je u godinama i trebalo bi da ima pomoćnike koji imaju hrabrosti da mu kažu da uzme tajm-aut posle šest primljenih uzastopnih poena, da savetuju zonu i tako dalje. Niko od njih ništa ne može da mu kaže, a on je u godinama da nije svestan kao nekada. Nije tako brz u odlukama kao pre. Odličan je trener, osvojio je sve, ali ima 74 godine. Ja sam stariji od njega i već dugo se ne bavim ovim poslom. Po reakcijama, možda bih bio i brži od njega. To neko drugi treba da mu kaže i zato mu ja sada kažem - treba da bude okružen mladima i spremnijima. Tako je i Obradović rekao da su njegovi pomoćnici vrh. Svi u Partizanu skaču, a u reprezentaciji pomoćni treneri su tu i zadovoljni su tu. Kako ih je selektirao? Mora po stručnosti, a ne po tome koliko mu je pogodan politički - da samo ćuti - ozbiljan je bio Đurović.

Smatra da je Dejan Milojević rešenje, ili Darko Rajaković.

- Ja bih rekao da dođe Dejan Milojević preko leta, pa taj Darko Rajaković, zašto da ne? Jeste Pešić ranije bio to što jeste, ali nije u godinama da može da uzme toliku odgovornost na tebe. Pogledajte u Partizanu i Realu kako priskaču treneri. Tvoja dužnost kao pomoćnika je da to uradiš, a ako mu selektor kaže sedi dole - onda ti i ne treba. Prave se odela, plaćaju sobe, a to košta samo da bi sedeli tamo. Moraju da imaju ovlašćenja i da još nešto znaju - kaže Vlade Đurović.

BONUS GALERIJA

Pogledajte kako izgleda golferka Pejdž Spiranak

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.