ĐUKIĆ: Zvezda je u odličnoj formi, ali ćemo je napasti na njenom stadionu (FOTO)

Izvor: SrbijaDanas.com, 26.Avg.2017, 16:07   (ažurirano 02.Apr.2020.)

ĐUKIĆ: Zvezda je u odličnoj formi, ali ćemo je napasti na njenom stadionu (FOTO)

Utakmica će početi u nedelju, u 19 časova. Sudiće Danilo Grujić.

Posle plasmana u grupnu fazu Ligu Evrope, fudbaleri Crvene zvezde i Partizana okreću se utakmicama u Superligi Srbije. U nedelju, u 19 časova počeće 155. Večiti derbi, na stadionu "Rajko Mitić". Na stadionu u Humskoj održana je i konferencija za medije, na kojoj su govorili i šef stručnog štaba Miroslav Đukić i fudbaler Nemanja R. Miletić.

- Ovaj derbi dolazi u lepom trenutku za srpski >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << fudbal. Obe ekipe su se plasirale u Ligu Evrope i nadam se da ćemo videti lep meč. Prelep momenat, u najboljem mogućem trenutku. Evropski Partizan, evropska Zvezda, da vidimo ko je bolji. Siguran sam da ćemo videti evropski spektakl. Očekujemo evropski fudbal i evropsko ponašanje na tribinama, da fudbal bude glavni protagonista - rekao je Đukić čiji je tim u četvrtak, posle beogradskih 0:0, u Mađarskoj pobedio Videoton sa 4:0.

- Čestitam još jednom ekipi. Odigrala je odlično utakmicu protiv Videotona, ostvarili su veliku pobedu protiv velikog rivala. Izgledalo je lako jer su odigralo dobro. Sigurno su se mnogo potrošili, utakmica dolazi posle teškog puta i posle tri dana, ali mi ne tražimo nikakve izgovore - rekao je Đukić, uz osvrt na činjenicu da je jesen u Evropi obezbedila i Zvezda koja je trenutno lider na tabeli.

- Veliki rival, svakako. Odlično igra, u sjajnoj je formi, ali mi smo Partizan. Mi u svakoj utakmici idemo po protivnika, ići ćemo i u ovoj, da ga napadnemo, da pobedimo, bez obzira što igramo na njihovom stadionu. Svestan je Đukić i da nijedan od timova ne može da bude u nekoj posebnoj prednosti.

- Sve pada u vodu kada dođe utakmica. Sve kreće ispočetka, počinje od nule i nema favorita.

Bilo je priče i o stanju terena na stadionu "Rajko Mitić", pošto su se predstavnici Krasnodara žalili UEFA. Đukić je zbog toga najavio da će biti i prilagođavanja.

- Teren nije u najboljem stanju, ali ćemo da se prilagodimo. Igraćemo na Tavambu visokim loptama i tako ćemo da izbegnemo taj problem.

Očekivanja od derbija izneo je i Miletić.

- Očekujem da derbi bude poseban, jer smo prvi put u istoriji mi i oni ušli u Ligu Evrope. Biće poseban derbi, velika borba na terenu. Nama nije bitno ko je protivnik, mi uvek idemo na pobedu i to je to. Neće nam biti toliko teško da se prebacimo na derbi posle Videotona, jer je ovo velika utakmica gde igrači neće mnogo razmišljati o umoru. Čim smo završili utakmicu sa Videotonom, slavili smo u povratku, ali odmah sutra smo se okrenuli Zvezdi - objasnio je Miletić.

Utakmica će početi u nedelju, u 19 časova, a glavni sudija će biti Danilo Grujić. U novi prvenstveni okršaj Zvezda ulazi sa 15 bodova iz pet mečeva. Partizan ima 12 bodova iz isto toliko duela. Podsetimo, oba tima će naknadno odigrati mečeve 6. kola koji su u međuvremenu odloženi.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.