ĐORĐEVIĆ: Najvažniji je odnos igrača prema igri, pre svega u odbrani

Izvor: HotSport.rs, 12.Avg.2015, 23:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

ĐORĐEVIĆ: Najvažniji je odnos igrača prema igri, pre svega u odbrani

Nakon pobede protiv reprezentacije Francuske u pripremnom meču odigranom večeras u Kombank areni selektor reprezentacije Srbije Aleksandar Đorđević istkao je zadovoljstvo pre svega igrom u odbrani od koje očekuje da bude jedna od važnijih stvari na predstojećem Eurobasketu.

- Najvažnije u ovom trenutku je odnos prema igri koji su igrači pokazali večeras, zadacima pre sve ga u odbrani koja mora da nam bude najjače oružje na ovom prvenstvu. Polako dolazimo do ispunjavanja >> Pročitaj celu vest na sajtu HotSport.rs << zahteva koje smo postavili na početku priprema. Večeras je bila sjajna atmosfera i hvala publici što je došla u ovolikom broju jer to nam mnogo znači. Nama je to bila izuzetna motivacija i zadatak da savladamo Francuze pred našom publikom jer sami sebi dokazujemo iz dana u dan da možemo još bolje da ima prostora za napredak, to su dobre stvari za duh ekipe koji je postao ratnički. Nismo uspeli da skinemo mnogo lopti u napadu, ali smo zato uspeli da sprečimo njihovu igru u tranziciji što nam je bio problem u Francuskoj. Uspeli smo da odbranom dovedemo ekipu Francuske da napravi 23 izgubljene lopte, ne znam da li je to njihov rekord ali je to dobro pošto su oni uigrana ekipa koja zna svoju snagu i mislim da možemo da budemo zadovoljni tim detalj, kazao je selektor posle meča
Francuzima je bilo veoma bitno da pobede u meču koji je odigran u Nansiju, pitanje novinara je glasilo da li je i nama bilo podjednako važno da večeras trijumfujemo.
- Veoma. Nama je bilo jako bitno da pobedimo večeras i mislim da su to momci pokazali od prvog do poslednjeg momenta meča.
Za sada se još uvek ne zna kada će spisak igrača biti skraćen, a selektor je zamolio novinare da ne insistiraju na tome iz zanimljivog razloga.
- Ima vremena za skraćenje spiska, nemojte da me požurujete. Uživam da radim sa njima, uživaju i oni. Pustite nas da budemo zajedno i da izgradimo nešto što je važno i za budućnost jer će ovi momci i u perspektivi biti na ovim reprezentativnim akcijama. Biće to teška odluka, detalji će odlučivati i onaj koji ne nastavi sa nama neće imati razloga da se ljuti i nadam se da će igrači sa puno profesionalizma prihvatiti te odluke.
Miloš Teodosić je zbog povrede propustio veći deo ovog meča odnosno ušao je u poslednjem minutu kako bi ga publika pozdravila.
- Blio je u planu da ne igra, ali ovaj aplauz koji je dobio mu je velika nagrada i saznanje koliko je uradio za srpsku košarku. Svi moramo da mu zahvalimo za sve što je uradio i prošle godine i tokom ele karijere. To je bio momenat da mu odamo priznanje, objasnio je Đorđević.

Zbog povreda su večerašnji meč propustili Milosavljević i Erceg, a selektor je pojasnio o čemu se tačno radi.
- Očekujem da Milosavljević od petka bude sa nama u pogonu, neće raditi pun trening, ali igraće bez kontakta. Erceg je odradio juče veći deo treninga i od sutra ako ne u “fulu” onda 75%. Nije mu se ponovo upalila tetiva što je dobar znak.


O utakmici sa Francuzima nekoliko reči rekao je i Marko Simonović.
– Mislim da je bila dobra utakmica, lepa klošarkaška predstava. Gledaoci su imali priliku da uživaju u lepoj košarci. Obe ekipe su dosta pokazale, ali ovo su još uvek pripremne utakmice, treneri su dosta isprobavali, ali odnos igrača oba tima prema igri je bio dobar. Mi smo imali veliku motivaciju pred domaćim navijačima što je dovelo do toga da se rastričimo po terenu.
The post ĐORĐEVIĆ: Najvažniji je odnos igrača prema igri, pre svega u odbrani appeared first on HotSport - Sportske vesti na jednom mestu i uvek na vreme.

Nastavak na HotSport.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Đorđević posle pobede nad Francuskom: Duh ove ekipe je postao još više ratnički

Izvor: Blic, 12.Avg.2015

Selektor košarkaške reprezentacije Srbije Aleksandar Đorđević bio je više nego zadovoljan nastupom "orlova" u pobedi nad Francuskom (73:63) u prijateljskom meču odigranom u Beogradu, istakavši da će mu biti neverovatno teško da odabere igrače koje će povesti na Eurobasket (5. - 20. septembar)..."Najvažnije...

Nastavak na Blic...

Sale otkrio šta će biti najjače oružje "Orlova" na Eurobasketu!

Izvor: Sportske.net, 12.Avg.2015

Selektor "Orlova" Saša Đorđević ocenio je da je dobra igra u odbrani donela trijumf nad Francuzima i da će upravo taj aspekt igre biti najjače oružje Srbije na Eurobasketu...Selektor košarkaške reprezentacije Srbije Aleksandar Đorđević izjavio je da je zadovoljan odnosom igrača i igrom tima...

Nastavak na Sportske.net...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta HotSport.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta HotSport.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.