ĐOKOVIĆ O DISKVALIFIKACIJI ZVEREVA: Nije jedini, i mene su tako...

Izvor: SrbijaDanas.com, 23.Feb.2022, 21:30

ĐOKOVIĆ O DISKVALIFIKACIJI ZVEREVA: Nije jedini, i mene su tako...

Zna kako mu je.

Najbolji teniser sveta Novak Đoković prokomentarisao je potez Aleksandra Zvereva, koji je diskvalifikovan sa turnira u Akapulku, pošto je reketom udarao u sudijsku stolicu, revoltiran određenim odlukama tokom dubl meča. Iako ne podržava takve poteze, ističe da se tokom istorije slično događalo i ostalim igračima.

Celokupna situacija izazvala je mnogo pažnje. Zato se i jedno od pitanja na Đokovićevoj konferenciji za medije, posle pobede nad >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << Karenom Kačanovim u Dubaiju, odnosilo na to.

- Video sam šta se desilo, pročitao i Sašino saopštenje. Razumem frustraciju. Na terenu se nekada može svašta desiti. Ja sam u prošlosti pravio greške, imao izlive besa. Razumem kroz šta jedan igrač prolazi. Ali naravno da ne opravdavam takve poteze - rekao je Novak.

Prvi reket planeta osvrnuo se i na diskvalifikaciju.

- Mislim da nije previše oštra odluka. Verujem da je ispravna u datim okolnostima. Naravno, teško je za jednog igrača da bude diskvalifikovan. Pre godinu i po dana sam imao sličnu situaciju na US openu, kada sam diskvalifikovan jer sam slučajno pogodio linijskog sudiju. Shvatio sam da je to bila greška i morao sam da prihvatim - priseća se Srbin.

Postoji šansa da Zverev bude još drastičnije kažnjen.

- Siguran sam da će ATP pogledati snimak, uzeti izjavu od sudije i doneti odluku. Nikad nisam za to da se igrači diskvalifikuju, kažnjavaju i slično. Saglasan sam sa onim što je Saša napisao kasnije u saopštenju. Priznao je grešku, da je njegov potez bio loš i da je predaleko otišao. Podržavam ga u tome. Svi smo ljudska bića, imamo mane i pravimo greške. Nije on jedini koji je to uradio. Imamo mnoge primere kada igrači udaraju reketom u sudijsku stolicu. To se dešavalo. Flaše, torbe, mnoge stvari su bacane. Mnogo loših reči upućivano. Sašin slučaj nije jedini takav - zaključio je Đoković.

Podsećamo, Novak dok traje turnir u Akapulku igra u Dubaiju, a rival u trećem kolu biće mu Čeh Jirži Veseli.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.