ĐOKOVIĆ: Ne znam koliko mi je još slemova ostalo

Izvor: SrbijaDanas.com, 26.Avg.2023, 10:58

ĐOKOVIĆ: Ne znam koliko mi je još slemova ostalo

Ne razmišlja o potencijalnom finalu protiv Karlosa Alkaraza.

Srpski teniser Novak Đoković rekao je uoči početka Ju Es opena da svaki grend slem turnir gleda kao mogućnost da ispiše još istorije. Srbin je na konferenciji pred početak poslednjeg grend slema sezone rekao da mu kraj karijere nije u mislima u ovom trenutku.

 - Ne znam koliko mi je još slemova ostalo. Guram dalje, nemam kraj u mislima u ovom trenutku. Razumem da su stvari drugačije kad imam 36 >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << godina, moram više sve da cenim, da budem prisutan u trenutku i da svaki slem tretiram kao poslednji. Sad svaki slem gledam kao zlatnu priliku da ispišem još istorije - rekao je Đoković, koji ima osvojena 23 grend slema, po čemu je bez konkurencije najbolji u istoriji.

Đoković je dosad triput osvajao poslednji grend slem sezone, 2011, 2015. i 2018. godine, ali i čak šest puta gubio u finalima.

 - Ovde sam izgubio više finala nego što sam dobio, u tom smislu mi je ovo najgori slem, ali konstantnost rezultata je tu, igrao sam barem četvrtfinale skoro uvek. Možda ovde ima više iznenađenja i jer je finiš sezone, osam napornih meseci je iza nas - dodao je Đoković.

Srpski teniser nije želeo da priča o eventualnom finalu sa braniocem titukle Karlosom Alkarazom.

 - Nepoštovanje je prema sledećim protivnicima da sad pričam i mislim o finalu, nikad nisam tako razmišljao. Karlos je broj 1, moj tim gleda njegove mečeve, kao što njegov tim gleda moje, to nije tajna. Ali raditi ozbiljno na treningu na nečemu konkretno za Alkaraza, to se događa jedino pred meč sa njim - zaključio je Đoković.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.