ĐIRO DITALIJA: Završni sprint presudio, Pedersen odneo pobedu u šestoj etapi

Izvor: SrbijaDanas.com, 11.Maj.2023, 19:22

ĐIRO D'ITALIJA: Završni sprint presudio, Pedersen odneo pobedu u šestoj etapi

Nije se promenio previše generalni poredak.

Danski biciklista Mads Pedersen pobednik je šeste etape trke Điro d'Italija, koja je vožena po Napulju.

Vozač Trek-Segafredo tima do pobede je došao odličnim završnim sprintom, a ravničarsku etapu je završio u vremenu tri sata, 44 minuta i 45 sekundi.

On je tako postao 104. biciklista u istoriji koji je zabeležio etapni trijumf na Grand turu (Tur d'Frans, Điro i Vuelta).

Drugo mesto zauzeo je >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << domaći vozač Džonatan Milan, dok se na poslednji stepenik pobedničkog podijuma popeo Nemac Paskal Akerman.

Exciting, thrilling, heartbreaking. Here's the last km of stage 6 of the Giro d'Italia 2023. 🔻

.

Struggente, emozionante, esaltante. L'ultimo km della tappa 6 del Giro d'Italia 2023.🔻#Giro #GirodItalia @Expo2030Roma pic.twitter.com/Wc6ZnyDyVY

— Giro d'Italia (@giroditalia) May 11, 2023

Veljko Stojnić ostvario je novi najbolji etapni plasman na ovogodišnjem Điru. Zauzeo je 143. poziciju sa 18 minuta i 25 sekundi zaostatka u odnosu na pobednika i ukupno je 170. u generalnom plasmanu.

U generalnom poretku nije bilo promena, na prvom mestu je član DSM tima Norvežanin Andreas Laknesund (22 sata, 50 minuta i 48 sekundi), drugi je Belgijanac Remko Evenepul sa 28 sekundi zaostatka, dok je treći Francuz Orelijen Pare-Pintre sa 30 sekundi zaostatka.

U petak je na programu planinska etapa od Kapue do Gran Sasa, u dužini od 218 kilometara.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.