Izvor: Sportski Žurnal, 07.Jun.2011, 19:40   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Divac sa đacima iz Temerina

Predsednik Olimpijskog komiteta Srbije Vlade Divac primio je u Olimpijskoj kući đake iz Osnovne škole “Kokai Imre” iz Temerina, koja su nagrađena na literarnom konkursu raspisanom za učenike osnovnih i srednjih škola na teritoriji Republike Srbije, od strane Fonda Laza Kostić.
Tema iz oblasti sporta, u okviru konkursa, bila je “Moj prvi sportski uspeh”, sa cijem podsećanja na sportski duh Laze Kostića i njegovo prepoznavanje značaja sporta za zdrav život >> Pročitaj celu vest na sajtu Sportski Žurnal << i želje da ga približi mladima.
U razgovoru sa predsednikom OKS deca su naučila šta predstavljaju pet olimpijskih krugova, kada su održane prve Olimpijske igre modernog doba, ali i nešto više o učešću olimpijskog tima naše zemlje na Olimpijskim igrama od 1912. do danas.
– Bavite se sportom, igrajte se i družite, ali i budite dobri đaci – rekao im je Vlade Divac.
Fond Laza Kostić učestvovaće i na Kulturnoj Olimpijadi u Londonu 2012, koja će se realizovati u susret Olimpijskim Igrama. Na ovaj način, centralni događaj učešća sportista Srbije na Olimpijskim igrama u Londonu, biće upotpunjen predstavljanjem bogatog kulturnog nasleđa naše zemlje.

Nastavak na Sportski Žurnal...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Sportski Žurnal. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Sportski Žurnal. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.