Divac: Kazins je nedodirljiv

Izvor: MVP.rs, 20.Maj.2015, 12:01   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Divac: Kazins je nedodirljiv

Potpredsednik Kingsa izneo je stav o prvoj zvezdi tima.

Uprkos tome što je trener Sakramenta, Džordž Karl, po završetku sezone rekao da nijedan igrač nije nedodirljiv kada su priče o trejdu u pitanju, vlasnik Kingsa, Vivek Ranadiv, je istakao da Demarkus Kazins neće otići iz Kalifornije. Isti stav je ponovio i potpredsednik tima, Vlade Divac:

"Džordž Karl je možda malo prekoračio svoja ovlašćenja. Demarkus Kazins je nedodirljiv >> Pročitaj celu vest na sajtu MVP.rs << u našoj ekipi i igrač oko koga želimo da je gradimo", istakao je Divac.

Kingsi su imali solidnu sezonu iza sebe. Upisali su 29 pobeda i 53 poraza, te tako završili daleko od plej ofa, na 13. mestu Zapada. Nakon borbe za ostanak ekipe u prestonici Kalifornije to nije loš rezultat, a verovatno bi imali i koji trijumf više da Daren Kolison nije propustio veliki deo sezone zbog povrede.

Ipak, sada im sledi pravljenje tima. Demarkus Kazins je već sada jedan od najdominantnijih centara u Ligi, ali ostaje da se vidi kako će se na terenu složiti sa tranzicionom filozofijom Džordža Karla. Kazins ima još tri godine ugovora, a perspektiva tima na spoljnim pozicijama su Ben Meklemor (22, 196) i Nik Stauskas (22, 198). Ali, Kingsima nedostaje plejmejker. Da li će pokušati da jure "kapitalca" koji će biti slobodni agent ili će pokušati da nađu zvezdu sa šeste pozicije na Draftu ostaje da se vidi.

Ono što nije jasno kada su Kingsi u pitanju je Rudi Gej. Sa njim na poziciji "četiri" igrali su dobro u finišu sezone. On ima još dve godine ugovora i treću opcionu (player option). U njemu franšiza ima dobar trejd materijal, pa će to možda biti jedna od opcija za hvatanje zvezde za budućnost.

(foto: sacbee.com)

Nastavak na MVP.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta MVP.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta MVP.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.