Izvor: MozzartSport.com, 26.Feb.2021, 13:02

Direktor turnira u Akapulku: Nemamo para za Nadala

Ostali igrači nisu zahtevali uobičajenu finansijsku naknadu za pojavljivanje na turniru

Teniski turnir Meksiko open u Akapulku iz serije ATP 500 (15-20. mart) dobiće novog šampiona, pošto se ove godine na terenima hotelskog kompleksa Prinses Mundo Imperijal neće pojaviti prošlogodišnji pobednik Rafael Nadal.

Španac koji je zbog problema sa leđima povukao prijavu za turnir u Roterdamu, ove godine se nije ni prijavio za turnir u Akapulku, a kako >> Pročitaj celu vest na sajtu MozzartSport.com << je Raul Zurutuza direktor takmičenja u čuvenom meksičkom letovalištu rekao, razlog nije bio zdravstvene, već finansijske prirode.

ATP Kordoba - petak, 23.55: (1,15) Dijego Švarcman - Albert Ramos Vinjolas (4,70)

Naime, samo pojavljivanje Nadala na nekom turniru košta između 500.000 i 1.000.000 dolara, koliko organizatori u Akapulku nisu mogli da izdvoje ove sezone jer neće imati prihoda od gledalaca.

"Naš odnos sa Karlosom Kostom (Nadalovim agentom) je fenomenalan i stvari su bile vrlo otvorene. Realnost je da nemamo sredstava da platimo Rafu. Naš budžet za ovu godinu je megaograničen, pa smo odlučili da taj novac uložimo u dolazak igrača koje možemo da dovedemo", objasnio je Zurutuza.

U odsustvu Nadala koji je u Akapapulku igrao u pet navrata, a tri puta u poslednje četiri godine, glavna imena ovog marta biće Aleksander Zverev, Stefanos Cicipas i Dijego Švarcman.

"Već smo imali potpisan ugovor sa Zverevim, pa je bilo skuplje da ga otkažemo nego da ga platimo. Što se tiče ostalih igrača, finansijski zahtevi četvorice ili petorice koje smo pozvali uz naknadu za nastup, znatno su niži od uobičajenih", dodao je Zurutuza.

Tagovi:
Pogledaj vesti o: Rafael Nadal

Nastavak na MozzartSport.com...






Povezane vesti

Poznato koliko novca Nadal traži za učešće na manjim turnirima

Izvor: B92, 26.Feb.2021

Direktor ATP turnira u Akapulku Raul Surutusa potvrdio je da Rafael Nadal neće učestvovati ove godine...Španac ima problema sa povredom leđa, ali to nije glavni razlog...Surutusa je rekao da jednostavno nemaju novca da plate dolazak i učešće Nadala na ovom takmičenju..."Odnos sa Karlosom Kostom...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta MozzartSport.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta MozzartSport.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.