Direktor Totenhema suspendovan na 30 meseci zbog Afere Juventus

Izvor: B92, 29.Mar.2023, 20:49

Direktor Totenhema suspendovan na 30 meseci zbog "Afere Juventus"

Nove muke pogodile su Totenhem - posle otkaza menadžeru Antoniju Konteu, sada će i direktor Fabio Paratići najverovatnije morati da ode.

FIFA je podržala zabranu koju je Paratićiju izrekao FS Italije zbog umešanosti u aferu Juventusa.

Kao što je poznato, italijanskom klubu je oduzeto 15 bodova u januaru jer je utvrđeno da su vodili lažne knjige koje su se ticale transfera igrača.

Kazna Paratićiju od 30 meseci zabrane, do sada je važila samo za Italiju, >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << ali kako je FIFA sada potvrdila, ta kazna će se proširiti na svetskom nivou, i to je sada problem i za klub iz Londona, gde je trenutno zaposlen Paratići.

Njemu će biti zabranjeno poslovanje i komunikacija sa fudbalskim agentima, pregovaranja oko transfera igrači, kao i prisustvo u bilo kakvim fudbalskim poslovima.

Paratići je u Juventusu proveo 11 godina, od 2010. do 2021.

Takođe, FS Italije je ranije izrekao zabrane rada i bivšem predsedniku Juventusa Andrei Anjeliju, te izvršnom direktori Mauriciju Arivabeneu i to na dve godine, dok je Pavel Nedved suspendovan na osam meseci.

Žalba na odluku koju je izrekao italijanski savez biće razmatrana na ročištu u Italijanskom olimpijskom komitetu 19. aprila.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.