Direktor Slovenaca: Video sam strah kod Srba kada nas je žreb spojio na Euru

Izvor: B92, 14.Feb.2024, 18:29

Direktor Slovenaca: Video sam strah kod Srba kada nas je žreb spojio na Euru

Direktor Fudbalskog saveza Slovenije Miran Pavlin (52) prepričao je za medije u svojoj zemlji utiske sa žreba u Hamburgu koji je spojio Srbiju i Sloveniju.

Dve selekcije će ponovo igrati u grupi na Evropskom prvenstvu - baš kao i onda kada su poslednji put igrale na kontinentalnoj smotri, pre ravno 24 godine.

I Srbi i Slovenci dobro pamte taj meč odigran u Šarlroi kada je naš nacionalni tim posle 0:3 uspeo da anulira vođstvo "dežele" i osvoji bod.

Akter >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << tog meča bio je i Pavlin, tada junak Slovenaca zbog činjenice da je upravo njegovim golom protiv Ukrajine u Kijevu, Slovenija prvi put izborila učešće na Euru kao samostalna država.

Danas, o toj utakmici kaže da je tih sat vrememena i vođstvo 3:0 protiv Jugoslavije bilo najboljih 60 minuta koje je Slovenija ikad odigrala.

"Posle vođstva od 3:0 i igrača više za nas, nismo smeli to da ispustimo. Ali bilo nam je to prvo veliko takmičenje. Bili smo neiskusni. Bes posle utakmice nije pomogao", kaže Pavlin.

Posle dve i po decenije dve reprezentacije opet će odmeriti snage na Evropskom prvenstvu, ovog puta u Nemačkoj, u okviru grupe u kojoj su još Engleska i Danska.

Pavlin je prisustvovao žrebu i dobro pamti izraze lica delegacije srpskog fudbalskog saveza kada su videli da će im Slovenija biti rival.

"Na žrebu u Hamburgu, primetio sam da su se Srbi uplašili. Osetio sam strah kod njih i mislim da mi to moramo da iskoristimo", veruje Pavlin u uspeh Kekovog tima u okrašku sa Srbijom u Minhenu.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.