Direktor Red Bula ponovo negirao optužbe za neprikladno ponašanje

Izvor: B92, 16.Feb.2024, 00:47

Direktor Red Bula ponovo negirao optužbe za neprikladno ponašanje

Direktor Red Bula Kristijan Horner ponovo je negirao optužbe za neprikladno ponašanje.

On je rekao da nije razmatrao mogućnost da privremeno napusti funkciju u toj ekipi Formule 1.

Red Bul je danas u fabrici u Milton Kinsu predstavio bolid za novu sezonu, a Horner je prvi put bio pred medijima, otkako su se pojavile optužbe o neprikladnom ponašanju, koje je iznela zaposlena u Red Bulu. Organizacija je pokrenula istragu 5. februara, a Horner je tada u saopštenju >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << odbacio optužbe.

Na pitanje Skaja da li je razmišljao da dok traje istraga privremeno napusti ekipu Red Bul, čiji je direktor i izvršni direktor, Horner je odgovorio odrično.

"Ne. Za mene je ovo uobičajeni posao. Očigledno da postoji proces. Očigledno, u potpunosti poričem sve optužbe koje su iznete na moj račin i naravno da ću raditi sa tim procesom, za koji se nadam da će biti okončan u bliskoj budućnosti", rekao je Horner.

On je u petak u Londonu ispitan i nikakvo rešenje nije doneto posle tog prvog ispitivanja.

Upitan zbog čega je odlučio da prisustvuje predstavljanju bolida u sred istrage i medijske pažnje, Horner je odgovorio: "Negirao sam optužbe, za mene je ovo uobičajeni posao".

"Uveren sam u to. Da nisam, ne bih bio ovde", dodao je 50-godišnji Horner.

On je rekao da je svakodnevno radio u fabrici otkako se vratio sa odmora 8. januara i da će biti u Bahreinu kada počne nova sezona, trkom 2. marta.

Horner je naveo da je potpuno posvećen ekipi koju vodi 19 godina, sa kojom je osvojio šest titula u konkurenciji konstruktora i sedam titula u konkurenciji vozača.

"Izgradio sam ovu ekipu, uverio sam ljude da dođu i rade ovde, uživao sam radeći sa ekipom i ljudima. Najveća prednost ove ekipe su ljudi i to je i dalje slučaj", rekao je Horner.

On je negirao i da postoji tenzija u ekipi i rekao odbacio navode o neslaganju sa vozačem Maksom Verstapenom i njegovim ocem Josom. Takođe je negirao i da ima neslaganja sa čelnicima kompanije Red Bul i savetnicima.

"Bio sam sa Josom i Maksom na Silverstonu pre nekoliko dana. Maks je veoma koncentirsan na svoj posao. Iskazao je podršku i radujem se sezoni koja je pred njim", rekao je Horner.

Trostruki uzastopni šampion Verstapen rekao je da je odnos sa Hornerom "kao i uvek".

"Veoma dobar. Videli smo se nekoliko puta, bio sam na simulatoru, on je takođe bio tu kada smo snimali. Ostvarili smo mnogo stvari zajedno i to se neće iznenada promeniti", naveo je Verstapen.

Foto

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.