Direktor Barselone podneo ostavku zbog Laporte u jeku važnih pregovora

Izvor: B92, 08.Feb.2022, 20:26

Direktor Barselone podneo ostavku zbog Laporte u jeku važnih pregovora

Izvršni direktor fudbalskog kluba Barselona Feran Reverter podneo je ostavku u sred pregovora o novom sponzorskom ugovoru sa kompanijom Spotifaj.

Reverter je obavestio predsednika Đoana Laportu da je morao da napusti klub zbog "ličnih i porodičnih razloga", saopštila je Barselona.

Pojedini španski mediji preneli su da je Reverterov odlazak usledio delom zbog neslaganja u pregovorima sa Spotifajem, kao i zbog prošlih nesuglasica sa Laportom.

Reverter >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << je otišao manje od godinu dana otkako je preuzeo funkciju u julu 2021. godine i tada je imao zadatak vođenja projekta restrukturiranja kluba kroz strateški plan do 2026.

Barselona traži novog sponozora koji će zameniti kompaniju Rakuten, kada joj istekne ugovor na kraju sezone.

Španski mediji preneli su da su sporazum sa Spotifajem neminovan, ali je Barselona to demantovala i navela da i dalje pregovara sa drugim sponzorima. Ugovor sa Spotifajem navodno bi mogao da vredi 280 miliona dolara za tri godine.

Ta kompanija za striming muzike nalazi se u centru pažnje otkako je Džo Rogan u svom podkastu širio dezinformacije u vezi sa korona virusom, zbog čega su slavni muzičari Džoni Mičel i Nil Jang povukli svoju muziku sa platforme.

Spotifaj je preduzeo mere u borbi protiv dezinformacija o korona virusu na svojoj platformi.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.