Direktor Australijan opena se prvi put oglasio

Izvor: B92, 29.Jul.2020, 18:32

Direktor Australijan opena se prvi put oglasio

Direktor Australijan opena Krejg Tili prvi put je u javnosti govorio o organizovanju ovog Grend slema u januaru 2021. godine.

Pandemija koronavirusa izmeniće i organizaciju ovog turnira, baš kao što je to učinila i sa Rolan Garosom i US openom.

Tili kaže da navijači sa drugih kontinenata najverovatnije neće moći da prisustvuju takmičenju.

"Svakako ne možemo očekivati brojke od ove godine, kada je kroz Melburn park prošlo 821.000 ljudi. Pre svega >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << biće gledalaca iz Melburna, iz države Viktorija, možda i iz neke druge australijske države, možda sa Novog Zelanda. Sigurno 15 odsto gledalaca koji obično dolaze na Australijan open iz ostatka sveta neće moći da dođu", rekao je Tili.

Kapacitet će biti smanjen i akreditovani će morati da budu deo bezbednosnog "mehura", tačno onako kako USTA planira da organizuje US open.

Kapacitet Rod Lejver arene biće prepolovljen (7.500 ljudi), a igrači iz drugih zemalja moraće redovno da se testiraju i budu u karantinu određeni vremenski period

"Još moramo da definišemo kakva će biti vrsta testova, učestalost, dužina karantina i da li ćemo morati da ograničimo pratnju igrača. Ako stvari budu dobro prošle u Njujorku i Parizu, verovatnije je da će igrači doći i ovde sledeće godine. Neke zemlje mogu da uvedu 14-dnevni karantin svima koji se vraćaju iz Melburna, a na sportistima je da odluče da li će to uticati na njihove planove", dodao je on.

Titulu u muškoj konkurenciji brani Novak Đoković, a u ženskoj Sofija Kenin.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.