Dip impakt dopingovan

Izvor: B92, 20.Okt.2006, 12:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Dip impakt dopingovan



Trkački konj iz Japana Dip impakt pozitivno je testiran na zabranjene supstance, objavio je Japanski trkački savez (JRA).

U uzorku urina Dip impakta pronadjeni su tragovi ipratropijuma, antiholinergičkog leka koji se uzima za lečenje bolesti pluća. Test je obavljen u Francuskoj. Ipratropijum se, medjutim, ne nalazi na listi zabranjenih supstanci JRA, tako da će Dip impakt moći da nastavi da se trka u domaćim takmičenjima.

Dip impakt, čiji je otac Sandej >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << sajlens, bio je treći na Trci Trijumfalne kapije pre dve nedelje, u kojoj je bio veliki favorit da će postati prvi vanevropski konj koji bi pobedio na tom takmičenju.

Francuske konjičke organizacije verovatno će pozvati vlasnika Dip impakta i trenera da bi procenili eventualne kazne, medju kojima može biti i diskvalifikacija rezultata iz trke 1. oktobra.

Dip impakt ima četiri godine, a krajem godine, posle još tri trke u Japanu, će postati rasplodni konj.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.