Dinčić: Bolji tim ne ide dalje

Izvor: RTS, 07.Dec.2008, 00:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Dinčić: Bolji tim ne ide dalje

Selektor rukometašica Srbije Časlav Dinčić izjavio je da u drugi krug takmičenja na Evropskom prvenstvu u Makedoniji ne ide zasluženo bolja ekipa, već reprezentacija domaćina, koju je izabrao EHF.

Srbija je izgubila od Makedonije 30:31 (14:16), u trećem kolu takmičenja u Grupi D na Evropskom prvenstvu i tako završila takmičenje bez ijedne pobede.

"Razočaran sam u sport, jer se organizuju takmičenja da domaćin mora da prođe u drugi krug. Gospodu iz EHF-a >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << ne interesuje da li će se neka igračica povrediti, već samo novac. Bilo je očigledno da žele ili nas ili Hrvatsku da izbace. To je moje mišljenje", rekao je Dinčić na konferenciji za novinare.

On je naglasio da je to "njegovo mišljenje" i da možda tako ne treba da govori, ali da mu je žao devojaka.

"Makedonija je borbeno igrala, ali nije bilo puno rukometa, nije postigla četiri gola sa bekovskih pozicija, već na ubacivanje između dve igračice, sa pivotmena, sa faulovima. Tako da ne ide dalje zasluženo bolja ekipa", rekao je Dincić.

Kapiten reprezentacije Srbije Tanja Medved posle meča je bila vidno uzbuđena i samo je prokomentarisala da će biti još evropskih prvenstava.

"Ne zameram nikom ništa, sve se da ispraviti", rekla je uplakana Medved.

Jedna od najboljih igračica Srbije na šampionatu Andrea Lekić smatra da su se devojke borile, ali da ovog puta nisu imale sreće.

"Nismo se uplašili atmosfere, dodatno nas je motivisala. Međutim, pravili smo ponovo tehničke greške, realizacija je bila slaba i pod tim okolnostima nismo mogle bolje da prođemo. Meni se događa da završavam drugo Evropsko prvenstvo u prvom krugu, bez pobeda. Idemo dalje", rekla je Lekić.

Prema njenim rečima, dobra strana ovog šampionata je u tome što je ekipa igrala iz utakmice u utakmicu sve bolje i bolje.

"Sada smo izgorele u želji da stignemo Makedoniju, to nema veze sa publikom i atmosferom. Trebalo je da mi budemo brža ekipa, ali to se nije dogodilo. Ovog puta su se one bolje snašle i pobedile.", rekla je Lekić.

Ona je dodala da je napredak u odnosu na EP u Švedskoj očigledan.

"Malo igračica iz ove ekipe je bilo pre dve godine u Švedskoj. Mislim da smo se dobro ukomponovale. Tek ćemo pokazati naš kvalitet na budućim prvenstvima. Mislim da stvarno imamo dobru i perspektivnu generaciju mladih devojaka, tako da naše vreme tek dolazi", rekla je Lekić.

Selektor Makedonije Vladimir Gligorov rekao je da je srećan što je njegova ekipa prošla u drugi krug.

"Ovu utakmicu možda nismo odigrali kao one ranije, ali naša borbenost je došla do izražaja u finišu meča. Nadam se da ovo neće biti naša poslednja pobeda na ovom šampionatu", rekao je Gligorov.

Golman Makedonije Tanja Andrejeva naglasila je da njena ekipa ide u drugi krug sa dve pobede, protiv Hrvatske i Srbije.

"Idemo dalje ne sa jednom, već sa dve pobede. Pokazali smo da znamo rukomet", rekla je Andrejeva. Evropsko prvenstvo održava se od 2. do 14. decembra u Makedoniji.

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.