Dinamo osvojio Kup: Hajduk pao za duplu krunu

Izvor: Mondo, 23.Maj.2018, 20:58   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Dinamo osvojio Kup: Hajduk pao za "duplu krunu"

Čak 11. put od kada je Hrvatska nezavisna država, Zagrepčani su osvojili oba trofeja u sezoni,

Foto: Guliver/Getty images/Srdjan Stevanovic

"Ovo ste videli sad i nikad više", rekao je Zdravko Mamić prošle sezone, dok je Rijeka slavila titulu šampiona Hrvatske.

Njegove reči posle prekida dominacije Dinama obistinile su se bar na godišnjicu od kada je dao to obećanje, jer je njegov klub ponovo prigrlio oba domaća trofeja.

Posle >> Pročitaj celu vest na sajtu Mondo << osvajanja 19. titule od osamostaljenja Hrvatske, "modri" su osvojili i Kup. I to pobedom protiv najvećeg rivala, u Vinkovcima.

Dinamo - Hajduk 1:0 (0:0)

Strelac odlučujućeg gola, vrednog 12. "duple krune" Zagrepčana bio je Mario Gavranović. Napadač je iskoristio poklon štopera Hajduka Savasa Gencoglua i mirno poentirao za konačnih 1:0.

Meč je odigran pred više od 8.000 gledalaca, a meč je u nekoliko trenutaka prekidan zbog bakljade navijača Hajduka, koji su bacali pirotehniku i na teren. Jedan policijac tako je zadobio i povrede i morao je biti zbrinut.

Nastavak na Mondo...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Mondo. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Mondo. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.