Izvor: MozzartSport.com, 01.Feb.2021, 22:55

Dinamo odbio 20.000.000 za dvojicu i potrošio 7.000.000 na petoricu

Zagrepčani nastavili da pomeraju granice kad je u pitanju poslovanje klubova u regionu

Poslovanjem prethodnih godina Dinamo je pokazao da je lider među klubovima u regionu kad je u pitanju transfer politika. Zagrebački klub za nekoliko koplja je ostavio ostale klubove sa našeg područja na ovom polu kako sa prodajama, tako i sa kupovinom igrača, a kontinuitet su nastavili i na aktuelnoj zimskoj pijaci.

Šampion Hrvatske nije štedeo u želji da pojača igrački kadar >> Pročitaj celu vest na sajtu MozzartSport.com << pred nove izazove, a pojačanja je našao u Rijeci i Gorici iz kojih su stigli Nevistić, Štefulj, Špikić i Čarbaja, dok je listu pojačanja upotpunio Ristovski.

Za golmana Nevistića i levog beka Štefulja Dinamo je Rjeci platio 4.000.000 evra, a kad se tome doda novac uložen u angažman Čarbaje, Špikića i Ristovskog, kasa Zagrepčana postala je lakša za ukupno 7.000.000 evropskih novčanica.

Uloženi novac, nije primorao šampiona Hrvatske da sa druge strane prodaje nosioce igre u dosadašnjem delu sezone, što iz najboljeg ugla govori o finansijskoj stabilnosti kluba. Naime, iako su na Maksimir stizale ponude od kojih može da vam se zavrti u glavi, niko od glavnih igrača Modrih nije promenio sredinu.

Najveće interesovanje na zimskoj pijaci izazvao je Lovro Majer, 23-godišnji ofanzivac za kojeg je Olimpik Marselj ponudio 12.000.000 evra uz još 4.000.000 kroz bonuse, ali je na adresu francuskog kluba stigao negativan odgovor. Isti scenario viđen je i nakon što je Herta u Zagreb poslala ponudu tešku 4.000.000 evropskih novčanica za Oršića. Hrvatski reprezentativac koji je ujedno i jedan od najboljih igrača i strelaca Dinama, uprkos činjenici da ima 28 godina, za Zagrpčane nije na prodaju. Makar ne za sumu koju je spreman da ponudi berlinski tim, što i ne čudi s obzirom na to da je u prethodnom periodu negativan odgovor dobio i Vest Bromvič Albion koji je bio spreman da plati 7.000.000 uz još 2.000.000 evra kroz bonuse.

Ukoliko se sumiraju samo januarske kupovine (7.000.000) i oduzmu ponude odbijene prethodnih dana (20.000.000) dolazimo do toga da su Modri propustili da danas budu teži za 27.000.000 i to kako bi bili jači u narednom periodu, ali i stekli još veći profit kroz igre pomenutih investicija što na najbolji način oslikava moć hrvatskog kluba.

Tagovi:

Tagovi:

Nastavak na MozzartSport.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta MozzartSport.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta MozzartSport.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.