Dinamo doveo sina premijerke Letonije

Izvor: B92, 24.Feb.2024, 16:05

Dinamo doveo sina premijerke Letonije

Fudbalska škola zagrebačkog Dinama brojnija je za još jedno ime - reč je o anonimnom Letoncu Matiasu Silinšu (17), inače sinu premijerke te baltičke države.

Njegova majka Evika u septembru prethodne godine izabrana je na najvišu funkciju u državi.

Ponosna majka je na svojoj Instagram stranici obnarodovala inostrani angažman svog sina koji je do sada igrao za ekipi Mete, koja radi mnogo na razvoju mladih fudbalera iz ove zemlje.

"Njen sin Matiss >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << od najranije faze života je član tog kluba, prošao je sve omladinske selekcije, a sada će imati priliku da uči i radi s najboljim stručnjacima u regionu, kakvi i jesu u zagrebačkom Dinamu kroz čiju akademiju su prošli nosioci hrvatske reprezentacije decenijama unazad, ali i španska zvezda Dani Olmo i brojni drugi", pišu mediji u regionu.

Povodom transfera Matiasa oglasio se i njegov bivši klub.

"Srećni smo što možemo da objavimo da je naš polaznik akademije Matis Silinš prešao u jaku akademiju hrvatskog kluba Dinamo Zagreb. Rođen 2007. godine, igrač je 11 godina predstavljao naše boje te rastao i kao igrač i kao osoba. Rad se isplatio mogućnošću da se njegov put nastavi na još većem nivou", naveli su iz njegovog kluba Meta.

Mladi fudbaler će se prvo pridružiti kadetskoj selekciji Dinama, a u zavisnosti od njegovog razvoja zavisiće da li će doći do seniora na "Maksimiru".

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.