Dimić šampion Srbije u šahu

Izvor: B92, 24.Apr.2013, 21:27   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Dimić šampion Srbije u šahu

FIDE majstor Pavle Dimić osvojio je šampionat Srbije u šahu za slepe i slabovide na turniru održanom u Nišu.

Dimić je osvojio 7,5 poena iz devet partija, što je za pola boda više od drugoplasiranog Žive Markova. Prvenstvo je odlučeno u pretposlednjem kolu kada je Dimić u direktnom duelu savladao Markova, crnim figurama.

Treća pozicija ptipala je Ivanu Milosavljeviću, koji je osvojio 5,5 poena, dok su plasman od četvrtog do šestog mesta podelili FIDE majstor Sretko Avram, majstor Damjan Jandrić i Veso Avram.

Takmičenje je organizovano po Bergerovom sistemu koji podrazumeva da svi takmičari međusobno moraju da odigraju po partiju.

Nastavak na B92...






Povezane vesti

Pavle Dimić prvak Srbije u šahu za slepe i slabovide

Izvor: Blic, 24.Apr.2013

FIDE majstor Pavle Dimić novi je prvak Srbije u šahu za slepe i slabovide osobe na šampionatu u Nišu...Dimić je osvojio 7,5 poena iz devet partija, pola poena više od Žive Markova. Prvenstvo je odlučeno u pretposlednjem kolu kada je Dimić crnim figurama savladao do tada vodećeg Markova...Treći...

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.