Dimec se preselio u Ljubljanu, Nikolić ostaje u Podgorici

Izvor: RTS, 01.Jun.2020, 19:11

Dimec se preselio u Ljubljanu, Nikolić ostaje u Podgorici

Slovenački košarkaški reprezentativac Žiga Dimec prešao je iz Primorske u redove Cedevita Olimpije, potvrdili su ”zmajevi”. Podgorička Budućnost produžila saradnju sa centrom Zoranom Nikolićem.
Doskorašnji košarkaš tima iz Kopra Žiga Dimec od danas je zvanično novi igrač Cedevita Olimpije, saopštio je klub iz Ljubljane.

Kako se navodi, on je sa ”zmajevima” potpisao dvogodišnji >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << ugovor, a klubu će ponovo sarađivati sa trenerom Juricom Golemcem.
Prethodne sezone Dimec je u regionalnoj ligi prosečno beležio 6,7 poena i 3,6 skokova po meču.
U dodadašnjoj karijeri nosio je dres Bajrojta, Lietkabelisa, Krke, Rogaške i Zlatoroga, a najveći uspeh mu je bez dileme zlato sa sa reprezentacijom Slovenije 2017. godine na Evrobasketu.
Sa druge strane, crnogorska Budućnost produžava saradnju sa još jednim košarkašem.
Kako je saopšteno, Zoran Nikolić je produžio ugovor na još dve sezone. Centar visok 213 centimetara prošle sezone u ABA ligi prosečno je na terenu bio nešto manje od deset minuta, beleživši 4,5 poena i tri skoka po meču.

”Đetići” su prethodno dogovorili nastavak saradnje sa Nikolom Ivanovićem, Suadom Šehovićem, Džastinom Kobsom i Aleksom Ilićem.
Podsetimo, sezona u ABA ligi je prekinuta 27. maja, bez šampiona i bez ispadanja, sa promocijom u viši rang čačanskog Borca i Splita.

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.