Izvor: MozzartSport.com, 19.Apr.2021, 12:41

Dika Stojanović: Ovo više nema veze sa sportom, nadam se da će UEFA biti nemilosrdna

Direktor reprezentacije Srbije ne skriva razočaranje zbog formiranja Superlige

Odluka 12 klubova iz evropskog vrha da kreiraju Superligu, takmičenje isključivo za odabrane, izazvala je reakcije brojnih fudbalskih radnika, a sebičan potez fudbalskih giganata nije ostavio ravnodušnog ni Stevana Diku Stojanovića, firektora reprezentacije Srbije, nekadašnjeg golmana Zvezde koji se kao kapiten sa crveno-belima popeo na kontinentalni tron.

Stojanović je uz opasku "sektaši" >> Pročitaj celu vest na sajtu MozzartSport.com << vidno razočaran potezom osnivača Superlige počeo rezime aktuelnih dešavanja na međunarodnoj sceni u razgovoru za Sport klub.

"Bruka, sramota. Bože, šta rade ljudi… Kako ih nije stid? Stalo im je do 350.000.000 evra, pritom su milijarderi?! Fudbal i definitivno prestaje da bude fudbal, to više nema veze sa sportom. Biznis, biznis, ništa drugo. Fudbalu, dragi, veliki, najveći, zar si i ovo dočekao", zapitao se Stojanović.

Realizacija projekta Superlige od fudbala bi napravila sport samo za privilegovane i ugraozila funkcionisanje svih ostalih klubova i takmičenja na Starom kontinentu.

"Pročitao sam da se UEFA protivi takvom scenariju i da je izričito protiv ovakvog razvoja događaja, preteći da će Superligašima da zabrani učešće u bilo kojem domaćem takmičenju, kao i na evropskom nivou, dok bi igračima moglo da bude uskraćeno pravo da zauzmu mesto u državnim selekcijama, što je pravi, odgovarajući, rekao bih i logičan odgovor. U svemu me je privukao i stav Premijer lige, u kojem je oštro osuđen koncept Superlige, gde se naglašava da bi on uništio snove klubova širom Ostrva i Evrope da će njihov tim u nekom trenutku moći da se popne na vrh i igra protiv najboljih. Osude su sa svih strana, Aleks Ferguson, nekadašnji trofejni menadžer Mančester junajteda je, smatram, bio najdirektniji, za sve što se sad dešava upotrebio je adekvatnu reč: kriminal. Kazneno delo protiv fudbala! Kad to kaže legenda… Sve ovo liči na firmu u kojoj postoji gazda, čiji je kapital unutra, a radnici bi za sve da se pitaju. UEFA će, nadam se, biti nemilosrdna“, zaključio je Stevan Dika Stojanović.

Tagovi:

Nastavak na MozzartSport.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta MozzartSport.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta MozzartSport.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.