Dik Advokat novi selektor Rusije

Izvor: RTS, 17.Maj.2010, 13:05   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Dik Advokat novi selektor Rusije

Fudbalski savez Rusije postavio je danas Holanđanina Dika Advokata za novog selektora nacionalnog tima te zemlje. Predsednik Saveza Sergej Fursenko izjavio je da će Advokat reprezentaciju Rusije predvoditi u naredne četiri sezone.

"Advokat savršeno poznaje ruski fudbal, poznaje sve igrače. Nemamo šta da mu objašnjavamo", kazao je Fursenko. Advokat je prethodni angažman imao na klupi Belgije, ali je prošlog meseca neočekivano podneo ostavku.

Prethodno >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << je u Rusiji trenirao Zenit iz Sankt Peterburga sa kojim je osvojio titulu nacionalnog prvaka, ali i Kup UEFA. Predvodio je, između ostalih, i PSV Ajndhoven, AZ Alkmar, Glazgov rendžers, Borusiju Menhengladbah, reprezentacije Holanđe i Južne Koreje.

Funkciju selektora Rusije preuzeće od zemljaka Gusa Hidinka, koji je ekipu predvodio od 2006. godine.  Rusija je sa Hidinkom na čelu 2008. godine igrala polufinale Evropskog prvenstva. Svetsko prvenstvo u Južnoj Africi, ipak, propustiće pošto je u baražu kvalifikacija izgubila od Slovenije.

"Dik Advokat je dobro rešenje, jer je čovek koji naporno radi. Znam to iz iskustva", kazao je Fursenko, koji je kao predsednik Zenita i doveo Advokata u ruski fudbal.

Fursenko je naveo da je bilo još kandidata za ulogu selektora Rusije, ali nije želeo nikoga da imenuje. Nije, takođe, želeo da detaljnije govori i o finansijskim detaljima saradnje sa Advokatom.

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.