Izvor: Blic, 20.Apr.2008, 22:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Dijara vratio Partizan na čelo

Fudbaleri Partizana vratili su se na čelo tabele Meridijan Superlige Srbije i na "plus tri" od Crvene zvezde posle minimalne pobede nad čačanskim Borcem u poslednjoj utakmici 26. kola.

Crno-beli su odigrali solidnu partiju u prvom poluvremenu, imali su inicijativu pred oko 10.000 gledalaca na svom stadionu, a sve to je iskoristio Dijara u 36. minutu. Moreira, koji je danas postao prvi kapiten van ovih prostora u istoriji kluba, poslao je fenomenalnu loptu za Senegalca, koji >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << je proleteo pored svojih čuvara i rutinski plasirao loptu u mrežu.

Borac je, neuobičajeno za mečeve ostalih klubova iz naše lige sa "večitima", odigrao otvoreno i napadački, čime je uspeo da natera Jokanovićeve izabranike da se u drugom poluvremenu uglavnom brane. Ipak, gosti nisu iskoristili svoje prilike od kojih su najbolje bile u 66. i 80. minutu.

Takva igra gostiju očigledno nije odgovarala Partizanu, koji je odigrao veoma bledo drugo poluvreme, mada je i njihova bezidejna igra donela jednu veliku priliku u 65. minutu. Knežević je tada sa dva metra promašio gol.

Trener Partizana Slaviša Jokanović posle utakmice je rekao da je najvažnije da je njegov tim osvojio tri boda, ali da je igra "crno-belih" u drugom poluvremenu bila ispod očekivanja.

"Najvažnije je da smo stigli do novih bodova, jer me interesuje samo rezultat. Prvo poluvreme odigrali smo dobro, ali smo u nastavku bili slabi. Nisam želeo da se branimo, ali je protivnik bio nadmoćniji. Partizan, ipak, ne bi smeo da brani vođstvo od 1:0 na svom stadionu", rekao je Jokanović.

Šef stručnog štaba Borca Milovan Rajevac smatra da je njegov tim zaslužio da osvoji bod protiv vodećeg tima u šampionatu.

"Čestitam Partizanu na pobedi, ali možemo da žalimo što nismo došli do boda, koji smo zaslužili i u prošlom duelu sa 'crno-belima' u Čačku. Došli smo da se nadigravamo, a u drugom poluvremenu pružili smo fenomenalnu partiju", kazao je Rajevac.

Rezultati 26. kola:

Partizan – Borac 1:0

(Dijara 36)

Juče:

Bežanija – Banat 3:3

Hajduk – Mladost 0:0

Napredak – Čukarički 2:0

OFK Beograd – Smederevo 2:1

Crvena zvezda – Vojvodina 5:1

Tabela: Partizan 59, Crvena zvezda 56, Vojvodina 44, Čukarički 34, Borac 34, Smederevo 32, Mladost 31, OFK Beograd 28, Hajduk 27, Banat 27, Napredak 28, Bežanija 18.

Nastavak na Blic...






Povezane vesti

Partizan ponovo na čelu tabele

Izvor: Press, 21.Apr.2008, 00:37

Fudbaleri Partizana pobedili su večeras ekipu Borca sa 1:0, u poslednjoj utakmici 26. kola Meridijan Superlige Srbije..

Nastavak na Press...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.