Dijara: Pobeda, nego   šta!

Izvor: Blic, 28.Jul.2008, 08:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Dijara: Pobeda, nego šta!

Muke muči trener Partizana Slaviša Jokanović sa sastavljanjem tima pred meč sa Interom, koji se igra u utorak u Azerbejdžanu (16 časova po srpskom vremenu). Za kakvu će se varijantu odlučiti pri sastavljanju startne postave za prvi meč drugog kola kvalifikacija za Ligu šampiona, umnogome će zavisiti od toga s kojim igračima bude raspolagao.

Najveću nepoznanicu predstavlja Ivan Obradović, koji se na bol u leđima požalio još na pripremama u švajcarskom Špicu. >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic <<

- Osećam i dalje bol. Nije nepodnošljivo, ali je neprijatno. Ipak, nadam se da će do sutra biti bolje i da ću moći da pomognem saigračima na utakmici protiv Intera. Godinu dana smo naporno radili da bi došli do ovih utakmica i zaista bih bio presrećan kada bih mogao da nastupim već na prvom meču. U ovom trenutku šanse da zaigram su 50 odsto. Razgovaraću još sa doktorom, pa ćemo videti.

Levi bek crno-belih zbog povrede leđa nije otputovao sa olimpijskom reprezentacijom na Igre u Pekingu.

- Doktor reprezentacije Miljko Ristić me je pregledao i rezultate saopštio selektoru Miroslavu Đukiću. Pošto je on upoznat sa mojim problemom sa leđima još od ranije, rekao mi je da nema potrebe da putujem u Kinu, da ima dovoljno igrača na mojoj poziciji. Savetovao me je da se odmaram kako bih se što bolje oporavio i ako budem mogao da pomognem Partizanu u kvalifikacijama za Ligu šampiona - preneo je Obradović svoj razgovor sa selektorom Đukićem.

Izgled poslednje linije crno-belih će zavisiti od Obradovića. Ukoliko levi bek bude sposoban odbrana će biti identična onoj koja se prošle srede suprotstavila Lionu, s obzirom na to da prvi desni bek Ivan Stevanović definitivno ne može da zaigra u prvoj utakmici. Ukoliko, međutim, Obradović ne bude u timu, trener Jokanović će imati nekoliko alternativa. Prva je da na levi bok stavi Sikimića, a njegovo mesto centarhalfa zauzme Kamerunac Ngambi. Druga, manje verovatna kombinacija jeste da pored Kneževića, Đorđevića i Sikimića mesto u odbrani dobije Vladimir Branković, dok bi u trećem slučaju, davanjem šanse mladom Aleksandru Miljkoviću, usledila opšta rotacija u zadnjoj liniji.

Vezni red koji će se suprotstaviti „bankarima iz Bakua" viđen je od 62. minuta utakmice protiv šampiona Francuske. Tada su Tošića i Fejsu, koji se nalaze u Kini na pripremama olimpijske reprezentacije Srbije zamenili starosedelac u Humskoj Đorđe Lazić i pridošlica iz Rada Miloš Bogunović, koji je ovog leta doveden kako bi pojačao konkurenciju u napadu.

- Iako mi je osnovna zadatak da dajem golove, nije mi strano da igram i na levom krilu. Spreman sam da na toj poziciji ispunim sve zadatke koje mi trener Jokanović bude zadao. Očekujem da u Bakuu ostvarimo povoljan rezultat. Lično, bio bih zadovoljan i remijem, ali s obzirom na to da su nam ciljevi mnogo veći od same eliminacije Intera, daćemo sve od sebe da pobedom u prvom meču završimo veći deo posla - kaže Bogunović.

U napadu Partizana nema kadrovskih problema, tako da će najveću opasnost po gol bugarskog internacionalca u redovima šampiona Azerbejdžana, Svilena Simeonova, predstavljati Veljko Paunović i Lamin Dijara.

- Paunović je odličan napadač, vidi se da je dugo nastupao u Španiji i nije mi bilo teško da se priviknem da igram u tandemu s njim. Dobro smo se spremili za sve ono što nas čeka u Azerbejdžanu. Poštujemo protivnika, ali mi ćemo igrati našu igru i gledati da pobedimo. Znamo da neće biti lako, pogotovu što smo čuli da je u Bakuu nesnosna vrućina. Poslednjih dana na treninzima je sve dobro funkcionisalo i ja sam optimista kada je u pitanju ishod sutrašnjeg meča - rekao je najbolji strelac Partizana u prošloj sezoni Lamin Dijara.

Ekspedicija crno-belih sinoć je otputovala za Baku, gde će danas u 16 časova na stadionu gde će se igrati utakmica, odraditi jedini trening.

U Azerbejdžanu 18 fudbalera

Trener Partizana, Slaviša Jokanović, u Azerbejdžan je poveo 18 fudbalera. To su golmani: Darko i Mladen Božović, defanzivci: Aleksandar Miljković, Milovan Sikimić, Srđa Knežević, Nenad Đorđević, Ivan Obradović, Aleksis Ngambi, vezisti: Almani Moreira, Antoanelo Žuka, Radisav Petrović, Miloš Bogunović, Đorđe Lazić, Adem Ljajić i napadači: Lamin Dijara, Veljko Paunović, Dragan Čadikovski i Nenad Marinković.

Nastavak na Blic...






Povezane vesti

Ajmo!

Izvor: Kurir, 29.Jul.2008, 06:37

Šef stručnog štaba Partizana Slaviša Jokanović mirno prihvata činjenicu da njegova ekipa kao veliki favorit ulazi u današnji meč (16.00, RTS 1) sa Interom iz Bakua. Trener crno-belih očekuje da srpski šampion u prestonici Azerbejdžana pokaže kvalitet i snagu koja se prikupljala poslednjih...

Nastavak na Kurir...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.